• Prijímacie konanie – výsledky

          • Riaditeľka Gymnázia Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa zverejňuje výsledkovú listinu z prijímacieho konania pre 4-ročné a 8-ročné štúdium - 1.kolo.

            1. Výsledková listina z prijímacieho konania do prvého ročníka osemročného vzdelávacieho programu v šk.r. 2024/2025

            VL-PS-2024-OGY-web.pdf

            2. Výsledková listina z prijímacieho konania do prvého ročníka štvorročného vzdelávacieho programu v šk.r. 2024/2025

            VL-PS-2024-SGY-web.pdf

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • Žiačka V.O - Ema Bednarčíková sa dnes v Prešove zúčastnila vyhodnotenia súťaže - Východní svätí pre súčasnosť, do ktorej sa zapojila v rámci hodiny náboženskej výchovy. Metropolita Jonáš Maxim jej odovzdal diplom za 1. miesto v krajskom kole tejto súťaže a tiež za 1. miesto v celoslovenskom kole v kategórii stredných škôl.
            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za nádhernú reprezentáciu našej školy!

          • Modrý gombík 2024

          • V tomto školskom roku sa koná v poradí už 18. ročník zbierky Modrý gombík pod záštitou UNICEF. Dnes ste mohli stretnúť našich dobrovoľníkov v priestoroch Gymnázia T. Vansovej, ale i v meste Stará Ľubovňa, ktorí sa vám za dobrovoľný príspevok poďakovali modrým gombíkom.

            Prečo práve gombík? Ten je totiž symbolom dvoch svetov – toho nášho a sveta, v ktorom sú deti odkázané na našu pomoc.

            Vďaka našim dobrovoľníkom sa podarilo vyzbierať sumu 269,70 EUR! Vyzbieraná čiastka pomôže hladujúcim deťom vo svete.

            V MENE CELOSVETOVEJ HUMANITÁRNEJ ORGANIZÁCIE UNICEF VÁM ĎAKUJEME!

          • Zbierka Modrý gombík už zajtra!

          • Už zajtra sa v našej škole uskutoční zbierka MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2024.

            Zbierka je venovaná deťom, ktoré žijú v krajinách, kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré idú každý večer spať hladné.

            Podporiť zbierku môžete ľubovoľnou sumou do pokladničky, s ktorou sa budú pohybovať naši študenti, zaslaním SMS v tvare MODRY GOMBIK na číslo 844 alebo cez www.modrygombik.sk.

            P.S.: Príspevkom do tejto zbierky pomôžete hladujúcim deťom!

            Za váš dobrý skutok v mene UNICEF-u veľmi pekne ďakujeme!

          • Matematici opäť úspešní!!!

          • Aj tento rok sa počas jari konalo viacero okresných (OK) a krajských (KK) matematických súťaží. A my sme boli opäť úspešní! Naši žiaci nezaháľali a výpočty ich zaviedli  na niekoľko víťazných priečok:

            Pytagoriáda:       

            P8: 1. miesto: Matej Chovanec III.O

                   3. miesto: Anastázia Uhlárová III.O

            P7: 1. miesto: Patrik Sklenár II.O

                   3. miesto: Michaela Gmucová II.O

            Matematická olympiáda:

            OK Z7: 1. miesto: Patrik Sklenár II.O

                  Z8: 1. miesto: Matej Chovanec III.O

            KK kat. C: 2. miesto: Samuel Poláček V.O

                  kat. B: 2. miesto: Filip Krafčík VI.O

            Úspešným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie úspechy!

          • Návrat ku geografickej olympiáde

          • Pani riaditeľka zablahoželala a odovzdala diplomy úspešným riešiteľom krajského kola geografickej olympiády – Filipovi Krafčíkovi (VI.O) za 1. miesto a Krištofovi Dudzikovi (VI.O) za 3. miesto.

          • Odovzdávanie certifikátov FAST HEROES

          • Krúžok Mládež Červeného kríža sa v tomto školskom roku zapojil do 4. ročníka projektu FAST HEROES!

            Naši študenti po skončení všetkých aktivít absolvovali kvíz a stali sa tak držiteľmi certifikátu FAST HEROES!

            Projekt FAST HEROES je určený pre žiakov, ktorí sa prostredníctvom interaktívnych animovaných materiálov naučia rozpoznávať základné príznaky cievnej mozgovej príhody. Starí rodičia trávia veľa času s deťmi, svojimi vnúčatami, a práve tí patria medzi najrizikovejšiu skupinu ľudí, ktorým hrozí CMP. Aj preto je tento vzdelávací program určený práve deťom, aby sa stali ZÁCHRANCAMI SVOJICH STARÝCH RODIČOV. 

            Heslo projektu: „Milión detí s jednou veľkou misiou – zachrániť našich starých rodičov!“

          • VLADIMÍR SKLENÁR SPOZA VEĽKEJ MLÁKY

          • Minulý rok sa nášmu študentovi Vladimírovi Sklenárovi z VIII.O podarilo získať štipendium do USA cez nadáciu GBE Foundation. Vladko je v poradí už 4. študent nášho gymnázia, ktorému nadácia umožnila stáž v zahraničí.

            Aj tento rok môže Gymnázium Terézie Vansovej hrdo oznámiť, že Sofia Begonja z V.O a Ester Petrana Petríková zo VI.O získali na nasledujúci školský rok 2024/2025 štipendium na štúdium do USA.

            Vladimír Sklenár sa s nami podelil o svoje zážitky zo svojho pobytu v nasledujúcom článku.

            „Pozdravujem spoza VEĽKEJ MLÁKY. Kým na Slovensku škola pokračuje ešte jeden mesiac, mne sa školský rok blíži ku koncu už v máji. Toto nezabudnuteľné dobrodružstvo začalo v auguste roku 2023 v malom mestečku Bath v štáte Maine. Začali sme výletom s našimi učiteľmi k hraniciam Kanady, kde sme absolvovali malú stanovačku a kajakovanie.

            Po skončení tohto poznávacieho výletu sme sa hneď ponorili do učenia. Školský systém je tu trochu iný ako u nás. Viac berú ohľad na domáce úlohy a menej na písomky. Triedy sú väčšinou menšie ako u nás a stáva sa, že na každom predmete mám úplne iných ľudí ako na predchádzajúcom. Každý u nás v škole musí po skončení vyučovacích hodín  nejako športovať. Máme tri športové sezóny, v ktorých si môžeme vybrať z viacerých možností. Ja som si vybral tieto tri: X-Country (beh na 5 km), plávanie a tenis. Najviac sa mi páčilo plávanie, ale mnohí z vás by asi dali prednosť basketbalu.

            Najzaujímavejšie zážitky som však získal na niekoľkých exkurziách zo školy alebo z nadácie GBE Foundation. Zo školy sme dostali možnosť pozrieť si New York, Boston a tiež sa zúčastniť nejakých workshopov v týchto mestách. Tento rok vyšiel aj astronomicky a uvidel som úplné zatmenie Slnka a polárnu žiaru. Nadácia GBE Foundation mi zase umožnila navštíviť slnečnú Kaliforniu a nádherné San Francisco, kde som si mohol aj zasurfovať.

            Počas tohto roka som získal nové priateľstvá zo všetkých končín sveta a nezabudnuteľné zážitky z oboch strán amerického pobrežia.

            Ďakujem nadácii GBE Foundation za realizáciu tohto pobytu a dúfam, že sa Sofii a Ester tento „malý výlet” bude páčiť rovnako ako mne!“

          • Slávnostná rozlúčka s maturantmi

          • Milí maturanti, želáme vám pokojný a štúdiom naplnený akademický týždeň, veľa síl a jasnú myseľ pri zelenom maturitnom stole, nech je vaše úsilie ohodnotené tými najlepšími známkami.

            A na záver? Prejdite sa ešte raz po známych školských chodbách a spomeňte si na svoju lavicu, spolusediaceho a vykročte na cestu životom. Nech sa vám splnia všetky vaše sny a túžby, ktoré si odchádzate plniť!

          • Divadelné predstavenie Peter a Lucia

          • Divadelné predstavenie Peter a Lucia v réžii Tatiany Husárovej a talentov z radov učiteľov a žiakov stredných škôl Prešovského kraja dnes mali možnosť zhliadnuť aj naši študenti.

            Srdcervúci príbeh mladučkej lásky Petra a Lucie, ktorý sa odohráva v posledný rok svetovej vojny, v Paríži roku 1918. Ich láska uprostred vojnového šialenstva nemá šancu a končí tragicky. Hra bola nabitá silnými emóciami, podmanivou hudbou i autentickými zábermi z 1. svetovej vojny.

            Peter a Lucia – mladí proti vojne je živým mementom súčasnej mladej generácie s odkazom celému svetu: „Nechceme vojnu! Už nikdy viac!“

            Ďakujeme za krásny kultúrny zážitok!

          • Nominačné preteky v atletike

          • Dnes sa uskutočnili nominačné preteky v atletike na MEDZINÁRODNÉ ŠPORTOVÉ SÚŤAŽE MLÁDEŽE PARTNERSKÝCH MIEST, ktoré sa budú následne konať v našom meste v dňoch 16. - 18.5.2024. Naše mesto budú reprezentovať Miriam Mosorjaková (skok do diaľky, beh na 800 metrov), Filip Pavlišín (beh na 1000 metrov) a Matúš Závadský (beh na 60 metrov). Súťaže sa zúčastnili aj Alexandra Zimová a Dominik Grech, avšak nepodarilo sa im prebojovať do „finále". Ďakujeme za reprezentáciu!

          • Po roku opäť medzi škôlkarmi

          • Mládež Červeného kríža sľuby dodržuje a škôlkarov z Chmeľnice sme po roku opäť navštívili. Deti nás privítali s rozžiarenými tváričkami a radosťou. Niektorí drobci, ktorí si spomenuli na svoje poznatky týkajúce sa KPR či obväzovej techniky z minulého roku, tentokrát pomáhali učiť svojich kamarátov, ako na to. Škôlkari boli veľmi šikovní a naučené KPR si skúšali na svojich bábikách. Na konci nášho výkladu bola tradične súťaž, kto uvedie svojho ,,veľkáča" do stabilizovanej polohy čo najrýchlejšie. Deti nám na záver nakreslili obrázky, ktoré nám aj s objatím venovali. Spolu sme vytiahli všetky hračky, sadli si na koberec a zaspomínali si, aké to bolo byť škôlkarom. Pani učiteľky nás pohostili tradičným škôlkarským čajíkom a koláčikom.

            Ďakujeme za možnosť stráviť príjemný deň s drobcami a dovidenia o rok!

          • Diskusia s Marekom Janigom

          • Minulý týždeň sa vybraní žiaci z III.A, III.B a VII.O zúčastnili diskusie s Marekom Janigom, študentom práva a humanitárnym pracovníkom. Stretnutie sa konalo pod záštitou Mládežníckeho parlamentu Stará Ľubovňa a témou bolo dobrovoľníctvo, verejný život či štúdium práva. Celé podujatie sa nieslo v príjemnej a diskutujúcej atmosfére.

          • Filip Krafčík úspešný na celoštátnom kole geografickej olympiády

          • V dňoch 25. – 27. 4. 2024 sa na Prírodovedeckej fakulte UMB v Banskej Bystrici uskutočnilo celoštátne kolo 52. ročníka geografickej olympiády, do ktorého sa víťazstvom na krajskom kole prebojoval Filip Krafčík zo VI.O. Filip súťažil v kategórii A s posterom s názvom Stredná Ázia na geopolitickom rázcestí. Po súčte bodov za poster, jeho obhajobu a vedomostný test sa umiestnil na krásnom 6. mieste.

            Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

          • Odovzdanie daru

          • Dnes sme osobne odovzdali finančný výťažok zo zbierky OZ Kultúra so srdcom pre deti so zdravotným znevýhodnenín z okresu Stará Ľubovňa!

            Ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec!

          • Podarilo sa!

          • Gymnázium Terézie Vansovej v spolupráci s krúžkom Mládež Červeného kríža venuje OZ Kultúra so srdcom krásnu sumu 263,80 eur, ktorú sa podarilo vyzbierať v priestoroch školy.

            Tešíme sa na stretnutie so zakladateľom OZ Kultúra so srdcom, kde finančný dar osobne odovzdáme.   

            Veríme, že aspoň takou troškou pomôžeme deťom s ich neľahkým osudom!

            Ď A K U J E M E!

          • Poznávací zájazd Amsterdam - Londýn

          • Podobne ako minulé roky aj tento sme sa vydali na cestu za hranice precvičiť si  schopnosti v cudzích jazykoch. Túto tradičnú cestu sme netradične pozmenili. Namiesto bagiet a croissantov sme si užívali syry a vôňu tulipánov. Plavbou po kanáloch Amsterdamu sme mali možnosť vidieť celé mesto, jeho významné pamiatky i blší trh, ktorý preslávil túto krásnu krajinu. Amsterdam nás očaril architektúrou a súdržnosťou občanov, ktorí vymenili autá za bicykle.

            Tradične sme sa však vydali na cestu do krajiny červených autobusov a telefónnych búdok. Londýn nás očaril svojou históriou a silou nevzdávať sa. Pamiatky a architektúra boli len čerešničkou na torte. Z výhľadu najvyššieho mrakodrapu sme mali Londýn ako na dlani. Výhľad bol nezabudnuteľný.

            Myslíme si, že každý z nás by sa  rád vrátil do týchto krajín.

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6 06401 Stará Ľubovňa Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová mob.: 0911 037 668 e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje