• 4. miesto v Banánovom behu pre GTV

          • Vo štvrtok predpoludním, 26. septembra 2024, sa konal 31. ročník štafetového behu žiakov staroľubovnianskych základných škôl.

            Aj Gymnázium Terézie Vansovej malo bohaté zastúpenie. Našim žiakom sa podarilo spoločne „vybehať“ 4. miesto! Najlepšie sa darilo zmiešanému tímu žiakov IV.O a III.O, ktorí skončili na 2. mieste!

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • JURÍK očami MLADÝCH

          • Dňa 26. 9. sme sa zúčastnili literárnej súťaže JURÍK očami MLADÝCH, ktorá sa konala v Knižnici Antona Bernoláka v Nových Zámkoch. Cestovali sme už deň vopred. Do súťaže sme sa zapojili s našimi vytvorenými poviedkami. V knižnici nás privítala porota s veľmi milými členmi, ktorí boli prekvapení, že sme prišli z takej diaľky. Pred oficiálnym vyhlásením výsledkov súťaže sme sa zúčastnili stretnutia porotcov s autormi príspevkov, kde nám podali dôležité rady o našej budúcej literárnej tvorbe. Po vyhlásení sme mali možnosť diskutovať so spisovateľmi, spoluúčastníkmi a inými hosťami. Domov sme prišli s diplomami za účasť, s cennými radami a spomienkami na nádherné mesto, ktoré sme mali možnosť preskúmať. 

            Sophia Derevjaníková, IV.B a Sára Gabrielyová, IV.A

          • DOSTALI SME MEDZINÁRODNÚ CENU VOJVODU Z EDINBURGHU!

          • Pred niekoľkými dňami sme dostali pozvánku na slávnostné odovzdávanie cien DofE, ktoré sa konalo dnes. Ja, moje spolužiačky a naši páni učitelia sme si vypočuli zaujímavé príhovory osobností, ktoré majú s touto organizáciou blízke spojenie. Oceňovalo sa približne 200 študentov bronzovej úrovne a niečo cez 80 študentov striebornej úrovne. Všetko to boli žiaci z Prešovského kraja, ktorí si našli čas na túto aktivitu. Ocenenie dostali aj študentky našej školy zo IV.B triedy - Terézia Fecková, Sophia Derevjaníková, Adriana Kopaňaková a Alexandra Konkoľová. Namiesto odznakov v krabičkách sme dostávali odznaky, ktoré boli pripnuté na ekologickom rastúcom papieri, z ktorého nám po zasadení vyrastú kvietky. Užili sme si celú DofE aktivitu, dobrodružnú expedíciu a záverečný ceremoniál. Rady by sme odporučili DofE aj vám. Nájdete si nových kamarátov a zažijete nezabudnuteľné zážitky, na ktoré budete s radosťou spomínať. Hor sa do toho!

            Terézia Fecková, IV.B

          • Noví členovia školského parlamentu

          • Predstavujeme vám nových členov školského parlamentu, ktorí budú v tomto školskom roku zastupovať záujmy študentov a prinášať nové iniciatívy. Svoje nápady, plány a požiadavky môžete adresovať školskému parlamentu prostredníctvom ktoréhokoľvek z jeho členov, aby sme spoločne vytvorili školu snov.

            Zvolení študenti: Krištof Dudzik (VII.O), Michal Terkanič (I.O), Samuel Barnovský (III.A), Tobias Bibza (VII.O), Petra Urbanová ( III. B), Dorota Landorová (II.A), Miriam Mosorjaková (V.O), Stanislav Chovanec (IV.B), Adam Potoček (II.B), Dávid Farkaš (VII.O), Bibiána Živčáková (III.B).

             

          • Aj bez zmyslu to má zmysel

          • Vo štvrtok, 19. septembra, sa zbierka pre nadáciu Biela pastelka, pomáhajúca slabozrakým a nevidiacim, konala v našom GTV. Ďakujeme všetkým žiakom, učiteľom i nepedagogickým zamestnancom, ktorí ochotne prispeli na dobrú vec!

            V piatok, 20. septembra, sme vyrazili do ulíc nášho mesta a v zbierke pre nadáciu sme pokračovali aj mimo školy. Na vlastnej koži sme mohli zažiť to, akí vedia byť ľudia zo Starej Ľubovne a jej okolia dobrosrdeční a ochotní prispieť na dobročinné účely. A nikto z nich neodišiel naprázdno. Ako pamiatku si domov vzali pastelku.

            Ďakujeme všetkým darcom, ktorí prispeli. Aj vďaka vám môže Biela pastelka písať krajší príbeh v živote ľudí so zrakovým postihnutím.

            Týmto sa chceme poďakovať za úžasnú skúsenosť a dotyk s dobrovoľníctvom nadácii Biela pastelka.

          • Biela pastelka - už zajtra!

          • Už zajtra, 19. 9. 2024, sa v priestoroch našej školy uskutoční verejná zbierka Biela pastelka, ktorá patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Ambasádormi zbierky sú Adela Vinczeová, Fero Joke či Robert Roth.

            Zbierkový deň v uliciach mesta Stará Ľubovňa je 20. 9. 2024 a aj ten sa bude realizovať za účasti našich študentov. 

            Ak môžeš, prispej do krabičky, s ktorou sa zajtra budú pohybovať naši študenti počas hodín a prestávok v priestoroch školy!

            Za akúkoľvek finančnú podporu v mene Bielej pastelky ďakujeme!

             

          • KOŽAZ vo Vojenskej expozícii M. Strenka

          • 11. - 13. septembra sa žiaci VII.O, 3.A a 3.B zúčastnili KOŽAZ-u, ktorý sa uskutočnil v priestoroch Vojenskej expozície Michala Strenka v Starej Ľubovni.

            Prvý deň sa niesol v športovom duchu. Triedne družstvá Gumkáči, Šmolkovia a Džiki-pes si zmerali sily v disciplínach s vojenskou tematikou (beh v zákope, hod pomyselným granátom na terč, beh cez prekážky, zrýchlený prenos „zraneného“ pomocou nosidiel v teréne či strieľanie z airsoftových zbraní na terč).

            Druhý deň sme sa oboznámili s civilnou ochranou a prostredníctvom prednášky a filmu sme sa dozvedeli viac nielen o II. svetovej vojne, ale aj o vzniku samotnej expozície či živote Michala Strenka. Na konci dňa sme mali jedinečnú možnosť vidieť a chytiť si autentické zbrane, ktoré boli použité priamo počas SNP.

            Tretí deň sa začal v telocvični GTV, kde nám študenti z krúžku Mládež Červeného kríža ukázali ukážky obväzovej techniky a KPR. Program zameraný na tímovú spoluprácu a riešenie krízových situácií pokračoval pod hradom. Do lesoparku sme sa dostali pomocou vojenského vozidla a našou misiou bolo pomocou skrytých indícií a úloh zachrániť zraneného pilota a dostať ho bezpečne späť na základňu. Preverili sme si naše orientačné schopnosti, osvojili prácu s mapou, buzolou či vysielačkou a nakoniec sme všetci misiu úspešne zvládli. V cieli nás čakala sladká odmena a celý kurz sme zakončili spoločnou opekačkou.

            Ďakujeme tímu Vojenskej expozície Michala Strenka za skvelé zážitky a úžasný program!

          • Svetový deň prvej pomoci

          • 14. septembra sme si pripomenuli Svetový deň prvej pomoci!

            Téma tohtoročného Svetového dňa prvej pomoci - Prvá pomoc v digitálnom svete.

          • Týden vědy na Jaderce na FJFI ČVUT v Prahe

          • V dňoch 16. - 21. júna sme sa zúčastnili akcie Týden vědy na Jaderce na FJFI ČVUT v Prahe. Cez zaujímavé prednášky vysokoškolských profesorov nám boli sprostredkúvané vzácne informácie z rôznych kútov vedy. Oboznámili sme sa a pracovali s prvým úspešným tokamakom (fúzny reaktor s toroidnou komorou) v histórii. Nesmieme však zabudnúť ani na návštevu Ústavu jadrového výskumu ŘEŽ pri Prahe, ktorým nás skúsení vedci ochotne previedli a zoznámili s tými najpokročilejšími výskumnými zariadeniami (hmotnostný spektrometer, lineárny tandemový urýchľovač iónov či urýchľovač cyklotrón). Celá akcia bola sprevádzaná dobrou náladou a zábavnými aktivitami.

            Filip Krafčík, VII.O

      • Kontakt

        • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
        • 052/4323575
        • 17. novembra 6

          06401 Stará Ľubovňa
          Slovakia
        • 00161217
        • 2020725861
        • PaedDr. Klaudia Satkeová
          mob.: 0911 037 668
          e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
          http://gymntvsl.edupage.org
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje