• Začiatky letných dní…

          •    Dnes dopoludnia za krásneho slnečného počasia sa II.B vybrala na exkurziu do neďalekej dedinky Hniezdne, ktorá sa pýši Nestville Parkom. Dozvedeli sa a videli, kde a ako samotná výroba liehu a jeho ďalších produktov prebieha.

          • Školský turnaj v basketbale

          •      To, že študenti Gymnázia T. Vansovej radi hrajú basketbal, sa potvrdilo na školskom turnaji v basketbale, ktorý sa uskutočnil v piatok 20. mája 2022.

                Prihlásilo sa 7 zmiešaných družstiev, ktoré hrali medzi sebou v dvoch skupinách. Prví dvaja zo skupín postúpili do semifinále.

                 V napínavých súbojoch, pri ktorých hráči odovzdali svoj basketbalový kumšt, zvíťazilo družstvo V.OEmma Hovancová, Bruno Karniš, Lukáš Koneval, Samuel Šidlovský, Kamil Hudák a Ján Palgut.

                 Na 2. mieste sa umiestnilo družstvo 3.BMichaela Lichvárová, Erik Varchola, Marko Kohut a Jakub Zima.

               3. miesto obsadilo družstvo 1.BSandra Lazorčáková, Alica Jozefíková, Šimon Gužiak, Tomáš Imrich a Stanislav Chovanec.

                Najlepším strelcom turnaja sa stal Erik Varchola3.B.

             Víťazným družstvám blahoželáme a všetkým účastníkom, vrátane časomeračiek, ukazovateliek skóre  a zapisovateliek ďakujeme!

          • 17.5. - Medzinárodný deň mlieka

          •     Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie (IDF). Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Cieľom je poukázať a vyzdvihnúť ich biologicky významný obsah, mimoriadne nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.

               Členovia krúžku Mládež Červeného kríža sa rozhodli tento deň osláviť varením pudingu v našej školskej jedálni.

                 Ďakujeme, pani vedúca!                                                             

                                                                                                       Mládež Červeného kríža

             

          • Za kultúrou do metropoly východu

          •    My, študenti tried III.B, I.A a I.B, sme sa po dlhých mesiacoch bez školských podujatí stopnutých pre pandémiu vybrali za jedným takým zážitkom do Košíc. Absolvovali sme divadelné predstavenie. Po našom príchode sme, samozrejme, mali čas aj pre seba. Ten sme vyplnili najmä nakupovaním v obchodnom centre, ale nasýtili sme aj naše žalúdky.

              Hlavným programom však bola návšteva Štátneho divadla v Košiciach. Keď odbili zvony majestátneho Dómu svätej Alžbety 19.00, zaujali sme miesta v hľadisku. Bláznivá situačná komédia Tom, Dick a Harry nenechala suché ani jedno oko diváka pre svoje vtipné spracovanie. Všedná životná situácia sa môže skomplikovať a ľudia si ju vedia vlastným vyhováraním s cieľom pomôcť si, práve naopak, ešte viac sťažiť. Smiech nás sprevádzal aj po skončení predstavenia, keď sme opúšťali Košice. Dobrú náladu sme pestovali aj po ceste domov - spevom v autobuse. Už teraz sa nemôžeme dočkať ďalšieho divadelného predstavenia!

          • Basketbalové víťazstvo dievčat

          •      Družstvu basketbalistiek z GTV sa opäť podarilo postúpiť na krajské kolo. Dievčatá predviedli kvalitný výkon a víťazstvo si zaslúžili. Na krajskom kole, ktoré sa v tomto roku bude konať v Starej Ľubovni, im držíme palce.

            Mgr. Tatiana Matoľáková

          • Štúrovo pero 2022

          •  22. a 23.4.2022 sa uskutočnilo vyhodnotenie celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov ŠTÚROVO PERO 2022. Do tohto ročníka sa prihlásilo 44 stredoškolských a 5 vysokoškolských časopisov, 16 online projektov. Študenti nášho gymnázia získali s časopisom Gymploviny Cenu TV Markíza 2. stupňa. 

               Redakčnej rade k dosiahnutému úspechu srdečne blahoželáme!

          • Rozlúčka s maturantmi

          •    V piatok 13.05.2022 sme sa slávnostne lúčili so žiakmi IV.A, IV.B a VIII.O triedy. Prajeme im veľa šťastia pri ústnej maturitnej skúške a vykročenie do života tou správnou nohou.

          • Finančná olympiáda

          •    Finančná olympiáda, organizovaná nadáciou PARTNERS GROUP, ponúka stredoškolákom možnosť otestovať sa a porovnať si úroveň svojej finančnej gramotnosti a zároveň získať atraktívne výhry pre seba i pre svoju školu. Do jubilejného 10. ročníka sa zapojilo rekordných 8300 súťažiacich. Študenti si prešli tromi náročnými súťažnými kolami, v ktorých si otestovali svoje vedomosti z oblastí ekonómie, finančníctva a bankovníctva. Celoštátne kolo sa konalo v Bratislave 3.5.2022 s dvadsiatimi najúspešnejšími študentmi z druhého kola, ktorí získali okrem hodnotných cien aj možnosť zúčastniť sa týždennej platenej praxe v niektorej z pobočiek PARTNERS GROUP. Reprezentantom Gymnázia Terézie Vansovej bol Marko Kohut (III.B), ktorý sa umiestnil na vynikajúcom 3. mieste.

              „Za túto skúsenosť som vďačný, pretože ma utvrdila v tom, že sa tomuto odboru chcem venovať. Som na seba hrdý a som rád, že som mohol reprezentovať našu školu, otestovať svoje vedomosti a získať praktické skúsenosti.”

          • Zbierka Modrý gombík

          •    Po dvojročnej pandemickej prestávke sa v tomto školskom roku  konal v poradí už 16. ročník zbierky Modrý gombík pod záštitou UNICEF. V piatok 6.5.2022 ste mohli stretnúť dobrovoľníkov v priestoroch Gymnázia T. Vansovej, ale i v meste Stará Ľubovňa, ktorí sa vám za príspevok poďakovali modrým gombíkom.

              Prečo práve gombík? Ten je totiž symbolom dvoch svetov – toho nášho a sveta, v ktorom sú deti odkázané na našu pomoc.

             Vďaka našim dobrovoľníkom sa podarilo vyzbierať sumu 328,26 EUR. Výnos zbierky bude venovaný ukrajinským bábätkám a ich mamičkám.

              V MENE CELOSVETOVEJ HUMANITÁRNEJ ORGANIZÁCIE UNICEF VÁM ĎAKUJEME!

             

          • Namiesto seriálu, realita

          •    Veľakrát sme videli zákroky na operačnej sále v seriáli, filme, no aké je to zažiť naozaj? Aké zaujímavé „zákutia“ a oddelenia skrýva Ľubovnianska nemocnica? To sme sa my, krúžok Mládež Červeného kríža, dozvedeli v pondelok 9.5.2022 vďaka ochotnému personálu, ktorý nás s priestormi nemocnice oboznámil. Mohli sme sledovať operáciu priamo z operačnej sály. Navštívili sme aj urgentný príjem, gynekológiu, MRI a onkológiu. Nič neostalo len tak bez komentára, na každom oddelení sme boli oboznámení s jeho fungovaním a poprípade aj nejakými pikoškami.

               Týmto by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať celej Ľubovnianskej nemocnici, ale hlavne MVDr. Kolcunovej, epidemiologičke, ktorá nás celou exkurziou sprevádzala. A keď bude možnosť, veľmi radi by sme sa do nemocnice vrátili, ale len z edukatívnych dôvodov. :)

                                                                                                           Mládež Červeného kríža

             

          • Zbierka MODRÝ GOMBÍK – UŽ ZAJTRA!

          •    Po dvojročnej pandemickej prestávke opäť zbierkujeme pre dobrú vec. V tomto roku sa koná v poradí už 16. ročník zbierky Modrý gombík pod záštitou Unicef. Výnos zbierky bude venovaný ukrajinským bábätkám a ich mamičkám.

               Ako môžete podporiť zbierku Modrý gombík? V priebehu zajtrajšieho dňa budú naši dobrovoľníci prechádzať priestormi Gymnázia Terézie Vansovej s pokladničkou, do ktorej môžete prispieť ľubovoľnou sumou.

               Ukážme, že srdiečka ukrajinských detí môžu biť aj vďaka nám.

             V mene Unicef-u vám ďakujeme!

             

          • Basketbal - chlapci

          • Po dlhej prestávke sa uskutočnilo okresné kolo v basketbale pre stredné školy, kde sme obsadili zaslúžené tretie miesto.

          • Spojenie príjemného so zaujímavým

          • 2. mája, počas účelového cvičenia sa nielen utužoval kolektív II.O, ale rozprávali sme sa aj o stále aktuálnej situácii na ukrajinských hraniciach.

            Ivana Torbíková, bývalá študentka GTV a členka Asociácie Samaritánov SR, ktorá od začiatku vojny pôsobí v zdravotníckych stanoch na hranici, prišla študentom porozprávať svoje zážitky a skúsenosti.

            Ivanka, ďakujeme.

             

          • Celoštátne finále SOČ

          •     Celoštátna prehliadka SOČ sa tento rok konala 26. - 29. apríla na pôde Strednej odbornej školy ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove. Naši študenti Erika Šutorová a Františka Neupauerová (3.B)Maroš Dufala a Jasmína Michaela Potočková (3.B) mali možnosť obhájiť svoje práce pred odbornou komisiou.

                Náročná cesta tvorby práce a prechádzanie jednotlivými kolami ich obohatila o nové skúsenosti, ktoré im budú v budúcnosti užitočné. Okrem stresu a prekážok ich počas celej púte sprevádzal humor a dobrá nálada. Do svojej práce vložili svoje úsilie a dokázali uspieť spomedzi niekoľko stoviek študentov na celom Slovensku, a preto môžeme byť na nich hrdí.

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6 06401 Stará Ľubovňa Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová mob.: 0911 037 668 e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje