• Prázdninová škola 2023 - deň druhý

          •   Tentokrát si deviataci precvičili svoje matematické vedomosti a vyskúšali si, ako by dopadli v prijímačkovom teste. Piataci mali možnosť pozorovať a, samozrejme, aj vyskúšať niektoré, na prvý pohľad nepochopiteľné, fyzikálne javy. Vysvetlili im ich žiaci IV.O a II.A triedy. Pre všetkých boli pripravené zábavné aj vážne úlohy v anglickom a nemeckom jazyku.

          • Prázdninová škola 2023 - deň prvý

          •    Po dvojročnej prestávke sme pre záujemcov o štúdium na našej škole zorganizovali už 5. ročník jarnej Prázdninovej školy. Prvý deň si mohli piataci a deviataci overiť, ako sú na tom s vedomosťami zo slovenského jazyka a pod vedením žiakov VII.O triedy sa zoznámili s novým konštruovaným jazykom - Welega. Piataci si precvičili aj matematické zručnosti a zasúťažili v matematickom kvíze. Všetci zúčastnení si vyskúšali, ako myslia informatici a popasovali sa so zaujímavými informatickými problémami.

          • ANIMAL FARM

          •   Deň pred jarnými prázdninami sme my, študenti 3.A, 3.B, VII.O, 2.B a 4.B, mali možnosť zúčastniť sa divadelného predstavenia Zvieracia farma v podaní divadelného súboru TNT-theatre  z Veľkej Británie v Historickej radnici v Košiciach.

               Bolo pre nás zaujímavé sledovať jedno z najznámejších diel Georgea Orwella, v ktorom satiricky zobrazuje, ako sa nádeje ľudí v lepší život a spravodlivosť počas revolúcie rozplynú v krutú realitu zneužívania moci totalitného režimu. Naviac sme mali príležitosť započúvať sa do britskej angličtiny, ktorú sa učíme v našej škole a overiť si tak porozumenie a slovnú zásobu.

              Aj to je spôsob, ako sa môžeme zdokonaľovať v učení cudzieho jazyka a zároveň sa kultúrne a spoločensky vyžiť.

          • Festival záujmovej umeleckej činnosti študentov SŠ

          •    Nielen výbornými vedomosťami sa vyznačujú naši študenti, ale aj spevom, tancom či hrou na hudobnom nástroji. Toto všetko ukázali na okresnej prehliadke 28.2. v Dome kultúry v Starej Ľubovni.

               Študenti zabavili publikum a porotu, za čo im bol udelený ďakovný list.

            Gymnázium T. Vansovej ďakuje za reprezentáciu školy!

          • Slávnostné ocenenie najúspešnejších reprezentantov mesta v oblasti kultúry a vzdelávania 2022 aj pre našich študentov

          •   3. marca 2023 sa v Dome kultúry v Starej Ľubovni uskutočnilo slávnostné oceňovanie najúspešnejších reprezentantov mesta v oblasti kultúry a vzdelávania za rok 2022 a medzi úspešnými nesmeli chýbať ani naši žiaci.

               OCENENIE NAJÚSPEŠNEJŠÍ REPREZENTANT V OBLASTI VZDELÁVANIA ZA ROK 2022 BOLO UDELENÉ IBA DVOM ŠTUDENTOM:

            Jana Malachovská (európska a svetová politika)

            a

            Filip Krafčík (matematika, fyzika a informatika)

              Janka sa v roku 2022 v súťaži Rozhoduj o Európe – Staň sa na deň tvorcom európskej politiky umiestnila na  2. mieste v celoslovenskom kole, s postupom na medzinárodné kolo v Brne. V medzinárodnej súťaži AproMUN – modelová konferencia OSN získala čestné uznanie za environmentálnu komisiu.

              Filip sa zúčastňuje matematických a fyzikálnych súťaží a olympiád. V školskom roku 2021/2022 sa v krajskom kole Matematickej olympiády kategórie Z9 umiestnil na 2. mieste, v kategórii C na 4. mieste. V celoslovenskej súťaži prezentácií z časticovej fyziky a kozmológie - Cascade 2022 v kategórii  Časticová fyzika a príbuzné odbory získal 1. miesto s témou Jadrová syntéza. S projektom v medzinárodnej súťaži EST The Sun at a Glance 2022 s témou Gravitácia Slnka dosiahol 10. miesto na medzinárodnej úrovni a 2. miesto na celoslovenskej.

              ĎAKOVNÉ LISTY ZA REPREZENTÁCIU MESTA  si prevzalo družstvo Gymnázia Terézie Vansovej v zložení Rachel Iľaščiková, Erika Šutorová a Maroš Dufala za reprezentáciu mesta a školy na celoštátnej súťaži Olympiáda o Európskej únii. Družstvo gymnázia obsadilo konečné 4. miesto. Členovia družstva sa tiež angažujú v starostlivosti o židovský cintorín v meste Stará Ľubovňa, kde z vlastnej iniciatívy nadviazali spoluprácu s Ústredným zväzom židovských náboženských obcí v Slovenskej republike. Zároveň všetci traja študenti aktívne pracujú a reprezentujú mesto aj ako členovia Mládežníckeho parlamentu v Starej Ľubovni.

              ĎAKOVNÝ LIST Z RADOV PEDAGÓGOV si prevzala PaedDr. Monika Vilinová za mimoriadne úspešné vedenie žiakov v celoslovenských a medzinárodných súťažiach z matematiky, fyziky a informatiky.

            Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy i mesta!

          • Prečo práve GTV?

          • Gymnázium T. Vansovej Stará Ľubovňa je tou správnou voľbou pri výbere strednej školy.

            Pridaj sa do nášho tímu! Tešíme sa práve na TEBA! 

          • THE LAST WISH

          •    Dňa 1.3. sme sa my, študenti II. ročníka a VI.O, zúčastnili divadelného predstavenia The last wish v KD v Starej Ľubovni.

               Aj keď sa názov rozprávky The last wish môže zdať pesimistický, príbeh je v skutočnosti plný humoru. Posledné želanie Pána Kinga predstavuje pre potomkov veľkú výzvu, s ktorou sa každý bude musieť vysporiadať podľa svojich schopností. Príbeh bol pútavo spracovaný a odohraný slovenskými hercami. Predstavenie bolo zrozumiteľné, keďže herci využívali slovnú zásobu a frázy, s ktorými sa my, študenti, bežne stretávame na vyučovacích hodinách anglického jazyka alebo aj v reálnom živote. Mnohokrát sa stáva, že cudzí jazyk je pre nás akousi bariérou, avšak toto predstavenie nám túto bariéru pomohlo prekonať.

               Divadelné predstavenie bolo pre nás prínosom nielen v zdokonalení doposiaľ získaných vedomostí z angličtiny, ale aj v obohatení sa o ďalší kultúrny zážitok.

          • Nemčinári úspešní na krajskom kole

          •   Srdečne blahoželáme študentom Patrícii Fábovej (VI.O) a Felixovi Kovaľovi (II.O), ktorí dosiahli vynikajúce umiestnenie na krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku.

                Patrícia Fábová sa umiestnila v kategórii 2A na skvelom 2. mieste Felix Kovaľ vo svojej kategórii 1C obsadil 1. miesto a postupuje na CELOŠTÁTNE KOLO, ktoré sa bude konať 26. – 27.3.2023 v Bratislave.

              Študentom ďakujeme za reprezentáciu, zároveň  prajeme ešte veľa úspechov a Felixovi držíme palce na celoštátnom kole!

          • Mládež Červeného kríža v akcii...

          •    Dňa 2.3. sme sa my, členovia krúžku Mládež Červeného kríža, vybrali do ZŠ Komenského, aby sme deti v družine oboznámili so základmi poskytovania prvej pomoci, teda KPR a taktiež, aby sme im ukázali typy obväzovej techniky. Detičky si vyskúšali obväzovanie hlavy, rúk, kolien a taktiež prvú pomoc na figuríne. Na konci, samozrejme, nesmelo chýbať vytvorenie obväzovej múmie.

                Bola to skvelá skúsenosť, aktívne strávený čas a veríme, že sme takúto ukážku neorganizovali poslednýkrát.

             

                                                                                                                       Tímea Wilmanová, VI.O

          • Lyžiarsky kurz 2023

          •     Lyžiarsky kurz si tento rok študenti užili vo Vyšných Ružbachoch, kde ich okrem zasneženého svahu čakal aj relax vo wellness.
               Pokročilým a začínajúcim lyžiarom prialo slnečné, ale aj daždivé počasie, ktoré prispelo k nezabudnuteľnej lyžiarskej atmosfére. Na záver kurzu si všetci lyžiari otestovali svoje zručnosti na pretekoch.

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6 06401 Stará Ľubovňa Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová mob.: 0911 037 668 e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje