• Venujte nám 2% z dane

          • Milí priaznivci vzdelávania a mimoškolských aktivít, ďakujeme Vám za priazeň a veríme, že aj tohto roku nám venujete  2%  z dane z príjmu! Ich poukázaním na účet Rodičovského združenia pri Gymnáziu Terézie Vansovej v Starej Ľubovni o nič neprichádzate, práve naopak, získa tým naša mládež! Všetky takto získané prostriedky budú použité na kvalitnejšie a modernejšie vzdelávanie, ale hlavne na podporu mimoškolských aktivít  a reprezentáciu školy. Tlačivá sú k dispozícii na stránke školy www. gymsl.sk  a v kancelárii GTV.

            Ďakujeme!       

          • Opäť úspešní !!!

          • Študenti GTV sa dňa 14.02.2014 zúčastnili okresnej prehliadky záujmovej umeleckej činnosti študentov stredných škôl, ktoré organizovalo Ľubovnianske osvetové stredisko. Naši študenti prezentovali svoje čísla na profesionálnej úrovni a v silnej konkurencii stredných škôl okresu Stará Ľubovňa získali

            1. miesto.

             

             

             

             

          • Výsledky školského kola prehliadky SOČ

          •          Dňa 7.2.2014 sa konalo školské kolo prehliadky SOČ.

            Do krajského kola prehliadky SOČ, ktoré sa uskutoční 28. marca 2014,  postupujú práce autorov  v týchto súťažných odboroch:

            01 – Problematika voľného času

            Návrh a vizualizácia freerideového rámu bicykla, Adam Živčák (VII.O)

            06 – Zdravotníctvo a farmakológia

            Hipoterapia – pomoc na konskom chrbte,  Patrícia Krafčíková (III.B)

            Vplyv stravovania,  Viktória Majdáková (III.A)

            07 – Pôdohospodárstvo (poľnohospodárstvo, lesné a vodné hospodárstvo)

            Odlesňovanie severnej časti Levočských vrchov a jeho dôsledky v priľahlých obciach, Katarína Ščigulinská (III.B)

            Pestovanie lesného reprodukčného materiálu, Ján Bittner (III.A)

            12  Elektrotechnika a hardware

            Jakub Grib (VII.O): Mobilné telefóny a ich využitie na Slovensku

            13  História, filozofia, právne vedy

            Baťa kedysi a dnes, Kamila Šugereková (VII.O)

            Architektonický vývoj námestia v Starej Ľubovni, Pavol Mišenko (VIII.O)

            14  Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie

            Metódy ovplyvňovania chybného držania tela v detskom veku  a v dospievaní, Katarína Rybovičová (III.B)

            17  Pedagogika, psychológia, sociológia

            Opodstatnenie matematiky ako povinného maturitného predmetu, Martin Eleniuk (III.B)

            Diagnostika detskej kresby, Mária Štupáková (VII.O)

            Víťazom školského kola srdečne blahoželáme.

          • Tatry Ice Master 2014 – boli sme pri tom

          • Nenechali sme si ujsť druhý ročník v tesaní ľadových sôch na Hebienku. V sobotu 1.2.2014 sa pomerne veľká skupina študentov vybrala do Vysokých Tatier na Hrebienok.  Zblízka sme obzerali prácu jednotlivých tímov, pílenie, či hladenie, spájanie jednotlivých kusov ľadu. Očarila nás krása vytvorených sôch, obdivovali sme umenie majstrov, prešli sme sa po čínskom múre a navštívili Tatranský dom. Čas medzi obedom a večerom sme vyplnili vychádzkou na Zamkovského chatu okolo Studenovodských vodopádov. Chodník bol miestami šmykľavý a tak sme sa nevyhli ani pádom.  Večer už boli sochy osvetlené a nádherné. Z Hrebienka sme schádzali už za tmy a priali sme si, aby táto cesta neskončila. Bol to užasný zážitok. Záujem zo strany študentov bol veľký, pridali sa aj niektorí bývalí študenti našej školy. 

          • Viedeň - Bratislava

          • 16. – 17. decembra 2013 skupina študentov VI.O (11), III.B (7) a II.A (2) absolvovala poznávací výlet do Viedne a Bratislavy. Vo Viedni študenti navštívili zámok Schönbrunn s priľahlým parkom a Prírodovedné múzeum. Svoje čaro mala aj prechádzka vysvietenou Viedňou. Vianočnú atmosféru umocnila návšteva trhov, prechádzka starým mestom a návšteva baletnej rozprávky „Luskáčik“ v historickej budove SND v Bratislave. Výlet študenti ukončili na Bratislavskom hrade pohľadom na nočné mesto.

          • Liga za duševné zdravie - poďakovanie

          • Liga za duševné zdravie SR ďakuje za podporu celoslovenskej zbierky "DNI NEZÁBUDIEK 2013", pri ktorej sa na zlepšenie starostlivosti o ľudí s duševnou poruchou vyzbieralo v uliciach SR 41.975,53 €.

            Ďakujeme.

          • Úsmev ako dar - poďakovanie

          • Spoločnosť priateľov detí z detských domovov "Úsmev ako dar" i takouto cestou ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do verejnej zbierky, ktorá sa konala 10.12.2013 i na našej škole a našom meste. V PSK sa v daný deň, kedy prebehla zbierka, spoločne vyzbieralo 2736,13 €, ktoré sa použijú na podporu úsilia o lepší život detí z detských domovov na Východnom Slovensku.

            Ďakujeme.

          • Opäť úspešní...

          • Redaktori školského časopisu Gymploviny z Gymnázia Terézie Vansovej zo Starej Ľubovne si prednedávnom vyzdvihli cenu v budove Hviezdoslavovej knižnice v Prešove. Prešovskí novinári z Regionálnej kancelárie Slovenského syndikátu novinárov (SSN) a Prešovský samosprávny kraj (PSK) 2. decembra vyhodnotili súťaž o najlepší stredoškolský časopis Prešovského kraja. Porotu tvorili kancelárka prešovského syndikátu Kvetoslava Mudriková, vysokoškoláčka a novinárka Miroslava Baranová, grafička Lucia Rákošová a člen výboru RO SSN v Prešove Ján Jacoš, ktorý bol iniciátorom súťaže. Porota ohodnotila časopis druhým miestom. Redaktorov potešilo pozitívne hodnotenie a k neustálemu zlepšovaniu ich navnadila len minimálna kritika. Cenu prevzala šéfredaktorka Gymplovín Katarína Ščigulinská a hovorkyni PSK Veronike Fitzekovej poďakovala v mene celej redakcie, ktorá sa aktívne podieľa na všetkých úspechoch časopisu. 

          • Lomihlav 2013 - vynikajúci úspech mladých matematikov

          • V piatok 29.11.2013 sa v Košiciach konala matematická súťaž družstiev Lomihlav 2013. Naše družstvo v zložení Erik Virostko, Patrícia Melicherová (III.O), Julián Stašák (IV.O) a Zuzana Slošárová (II.O) obsadilo vynikajúce 8.miesto. Súťaže sa zúčastnilo 61 družstiev. Z dosiahnutého úspechu sa tešíme a srdečne blahoželáme !!

          • Exkurzia v Hniezdnom

          • Študenti  2.A a VII.O sa 18. novembra  2013 zúčastnili exkurzie v Nestville parku v Hniezdnom, kde videli expozíciu o remeslách, ktoré v Hniezdnom v minulosti existovali. Súčasťou exkurzie bola aj prehliadka liehovaru, v ktorej sa oboznámili s procesom výroby liehu a boli zasvätení do výroby whiskey Nestville. Obdivovali  európsky unikát -drevený obraz znázorňujúci rôzne príbehy z minulosti v Hniezdnom .  Okrem prehliadky Nestville parku študenti navštívili novootvorenú obrazáreň v centre Hniezdneho. Tam si prezreli zaujímavé a umelecky významné maliarske diela známych svetových  umelcov, ku ktorým si vopred pripravili komentár, aby si ozrejmili ich vznik a podmienky, v ktorých boli vytvorené. Dozvedeli sa týmto spôsobom veľa zaujímavých informácií zo sveta umenia a histórie.

          • ENGLISH ESSAY COMPETITION

          • Dňa 28.11.2013 sa 9 študentov našej školy zapojilo do celoslovenskej súťaže ENGLISH ESSAY COMPETITION - súťaže v písaní anglických esejí. Študenti si mohli vybrať jednu z troch tém a za 120 minút vyjadriť svoj názor. Výsledky súťaže budú známe až v máji 2014. Je to dobrý spôsob ako si zmerať sily s inými šzudentmi, ale zároveň výborná príprava na maturitu.

          • Exkurzia za poznávaním

          • Exkurzia za poznávaním

             

            V dňoch 6.11.-7.11.2013 sa študenti VII.O a II.B sa zúčastnili fyzikálnej exkurzie.

            V rámci exkurzie študenti navštívili Centrum popularizácie fyziky na Gymnáziu Pavlínyho Tótha v Martine, kde im pán Beňuška ukázal niekoľko veľmi zaujímavých pokusov z fyziky. Takáto výučba fyziky sa študentom páčila a dožadovali sa ďalších experimentov.

             Večer sa niesol príbehom nešťastnej lásky, baletným spracovaním „Rómea a Júlie“.

            Druhý deň sa začal skorými raňajkami a presunom do Bratislavy na Fakultu matematiky, fyziky a informatiky UK, kde sme v rámci „Týždňa vedy“ absolvovali štyri prednášky, rozdelení do dvoch skupín. Najviac študentov zaujala prednáška o mozgu a neurónových sieťach. Po prednáškach nasledovala prehliadka mesta. Začali sme na Bratislavskom hrade, prešli sme Hviezdoslavovým námestím popri historickej budove divadla, na Hlavné námestie až k Prašnej bráne. Potom k Dunaju a prechádzkou po pobreží až k novej budove divadla sme prehliadku ukončili.

            Exkurzia splnila svoj účel a obohatila študentov o nové poznatky a zážitky.

          • Medzinárodný deň študentstva

          •    Medzinárodný deň študentstva si Gymnázium Terézie Vansovej pripomenulo v pondelok 18.11. množstvom sprievodných akcií. Pre starších študentov bol v kultúrnom dome pripravený program, ktorého autormi boli študenti sami. V rámci neho sa predstavili členovia súboru Ľubovňan a študenti IV.A.  Pre mladších žiakov bolo pripravené „Múzeum na kolesách“, ktoré im priblížilo obdobie druhej svetovej vojny.

                 Kapitán Milan Ženčuch z oddelenia prevencie Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni zaujal študentov  tretích ročníkov filmom o dopravných nehodách v našom okrese za posledné roky.

               „ Hravá fyzika“ – bola určená mladším žiakom a bola zameraná na experimentálne fyzikálne pokusy, na ktoré v klasickom vyučovacom procese nie je až toľko času. Fyzikálne javy boli prezentované hravou formou na jednoduchých pokusoch, ktoré môžu žiaci realizovať aj v domácich podmienkach s obyčajnými pomôckami ako napr. plastová fľaša. Žiaci si napríklad mali možnosť pripraviť  hmotu podobnú inteligentnej plastelíne tzv. sliz. No a v úlohe učiteľov boli starší a „skúsenejší“ študenti.

                „Elektrina a magnetizmus“ – bola taktiež určená mladším žiakom so zameraním na názorné ukážky tvorby, funkcie a využitia elektromagnetov v elektrotechnickej praxi. Zároveň boli žiakom predstavené základné meracie prístroje a techniky merania elektrických veličín. 

                 Študenti II.A a VII.O navštívili v rámci tohto dňa múzeum v Nestville parku a novootvorenú galériu výtvarného umenia v Hniezdnom.

                Celý deň mohli študenti starší ako 18 rokov darovať krv. Mobilná transfúzna stanica urobila 26 odberov – ďakujeme.

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje