•  

            Dňa 18.1.2012 sa uskutočnilo oblastné kolo olympiády v anglickom jazyku na hotelovej akadémii v Bardejove. Gratulujeme Gerhardovi Grossovi(VIII.O), ktorý v kategórii B2 obsadil druhé miesto a v kategórií A2 Roman Firment(II.B) obsadil tretie miesto.
             

             

          •  

            V decembri 2011 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. V kategórii 1A (triedy I.O, II.O) sa účastníci umiestnili nasledovne:

            Meno žiaka

            Umiestnenie

            Lang

            1.

            Jašurková

            2.

            Timaníková

            3.

             

            V kategórii 1B (trieda IV.O) bolo nasledovné poradie:

            Meno žiaka

            Umiestnenie

            Zamiška

            1.

            Mitura

            2.

            Schneider

            3.

             

            V kategórii 2A  bolo nasledovné poradie:

            Meno žiaka

            Umiestnenie

            Firment

            1.

            Lipčák

            2.

            Mačeková

            3.

             

            V kategórii 2B  bolo nasledovné poradie:

            Meno žiaka

            Umiestnenie

            Gross

            1.

            Sovíková

            2.

            Kuzár

            3.

             

            Výhercovia na prvých miestach postupujú priamo na krajské kolo, ktoré sa uskutoční vo februári v Prešove.

            Všetkým ďakujeme za účasť.  Výhercom srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšej súťaži. 
             

             

          •  

             

            Dni 5-6. a 8-9. decembra sa určite zapíšu do pamäte študentov gymnázia. Zúčastnili sa totiž exkurzie do historickej Viedne. Tí, ktorých neodradila dlhá, namáhavá cesta autobusom tak mohli obdivovať exponáty Viedenského prírodovedného múzea, precítiť atmosféru vianočných trhov a zažiť kopec zábavy. Krásne momenty z akcie môžete vidieť vo fotogalérii.foto

             

             

          •  

            Deň otvorených dverí na fyzikálnom ústave SAV v Bratislave

            Dňa 9.11.2011 sme v rámci Dňa otvorených dverí navštívili Fyzikálny ústav SAV v Bratislave. Pripravené boli odborné prednášky a diskusné fóra, aby študentom doplnili vedomosti z fyziky najnovšími poznatkami, prípadne obohatili takými, s ktorými sa na hodinách fyziky nestretnú. Preniesli sme sa cez „Dobu kvantovú“ k  „Nanočasticiam v senzoroch a solárnych článkoch“. Spoznali sme „Virtuálne nano- laboratórium“  a „Exotické jadrá“. Popoludní otvorili svoje dvere aj laboratória a tak sme si v malých skupinách  obzerali, čo skutoční fyzici merajú a ako to robia. Videli sme elektrónový mikroskop aj kovové sklá vo forme tenkej pásky, ktoré majú výnimočné magnetické a mechanické vlastnosti. Malé kúsky takejto pásky sme dostali ako suvenír. Pohľad na Dunaj  a mesto z Bratislavského hradu nás očaril a radi by sme do hlavného mesta vrátili. Cestu autobusom študentom uhradil Fyzikálny ústav SAV.                                                                                                   foto

             

             

          •  

            Naše gymnázium s radosťou  uvítalo  výzvu o zorganizovanie zaujímavého podujatia pri príležitosti Medzinárodného dňa knižníc. Študenti 3. B triedy vypracovali projekt „Kto to „straší“ v našej knižnici? Je to naša „Terka“?“ Podujatie sa vydarilo, o čom svedčia aj atraktívne výstupy  z akcie - natočenie filmu, nárast záujmu študentov o čítanie i o poznanie života Terézie Vansovej, patrónky našej školy.  Žiaci sa tiež oboznámili s  priestormi knižnice, a ako sa sami vyjadrili, odhalili jej tajné zákutia. Pevne veríme, že aj v budúcich školských rokoch si pripomenieme Medzinárodný deň školských knižníc podobne tvorivými aktivitami.

            foto

             

            Dňa 26.10.2011 sa uskutočnil imatrikulačný večierok, ktorý sa konal v priestoroch Mistéria Dance Hall. Fotoreportáž nájdete vo fotoalbume školy.
             

             

          •  

            Mesto Stará Ľubovňa v spolupráci s Fakultou elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach pripravilo pre žiakov základných a stredných škôl prezentáciu pod názvom „Roboti a umelá inteligencia" ,na  ktorej sme  sa zúčastnili dňa 7.11.2011 v Dome kultúry v Starej Ľubovni . Akcia sa uskutočnila v rámci už ôsmeho ročníka „Týždňa vedy a techniky na Slovensku“, ktorý každoročne organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky. Cieľ- zlepšiť vnímanie vedy a techniky, popularizovať a prezentovať ich a tým vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín bol naplnený. Študenti mali možnosť vidieť ukážky manipulácie s robotmi ASIMO francúzskej firmy Honda  a mohli si manipuláciu aj sami vyskúšať.

             


             

          •  

             

            Dňa 27. októbra 2011 sa študenti II.A zúčastnili prehliadky hradu Stará Ľubovňa. Akcia sa konala pri príležitosti Dňa Prešovského kraja a dňa otvorených dverí do expozícií a výstav múzeí a galérií PSK. Fotky z tejto akcie najdete vo fotoalbume.


             

          •  

            Prírodovedná exkurzia do Tatier

            Študenti V.O a I.O sa zúčastnili 5.októbra prírodovednej exkurzie do Tatier. V Starej Lesnej navštívili Astronomický ústav SAV, kde im p. Peter Gömöry urobil prezentáciu  o Galaxiách a porozprával o tom, čím sa jednotlivé  oddelenia ústavu zaoberajú . Prezentácia bola veľmi zaujímavá a žiakov obohatila o nové poznatky. Najviac si užili vychádzku na Popradské pleso a návštevu symbolického cintorína v limbovom háji pri Popradskom plese. Na exkurziu si zobrali aj Labquest, senzory tlaku a teploty a digitálne teplomery, aby zistili ako sa mení tlak vzduchu a teplota s rastúcou nadmorskou výškou, aj akú teplotu má voda v plese. Pobyt v Tatrách sa žiakom páčil.

             


          • Veľtrh vysokých škôl

            Dňa 6.10.2011 sa študenti III. a VIII. ročníka  GTV v Starej Ľubovni zúčastnili v poradí už 15. ročníka veľtrhu Akadémia Vapac v Bratislave. Študenti si zaplatili vstupné vo výške 2 eurá na vstup do Sibamac Arény. Každý návštevník veľtrhu dostal katalóg v tlačenej forme alebo na CD ROM. V katalógu sú kompletné informácie o vystavovateľoch s kontaktnými údajmi.

            V jednotlivých sekciách na výstave mali možnosť dozvedieť sa, ako sa môžu dostať na vysokú školu, aké študijné programy škola ponúka, jednoducho všetky informácie, ktoré súvisia so štúdiom. Študentov na výstave primárne zaujímalo "ako na vysokú školu.“ Pýtali sa najmä na prijímacie skúšky, ale aj možnosti ubytovania a stravovania. Zaujímalo ich, čo je podmienkou prijatia, aký priemer známok, či na to majú vedomosti. Študenti mali možnosť dozvedieť sa o prípravných kurzoch, ktoré školy organizujú, ba si aj zakúpiť vzory testov. Navyše mali k dispozícii poradenstvo, ako získať štipendiá. V dnešnej ekonomickej situácii treba veľmi opatrne narábať s peniazmi. Preto tam bola aj možnosť dozvedieť sa, ako získať štipendium či pôžičku. Medzi vystavovateľmi boli nielen vysoké školy zo Slovenskej republiky, ale taktiež z Českej republiky, z Anglicka, Austrálie, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, USA, a ďalších krajín. Štúdium v rámci celoživotného vzdelávania -doplňujúce štúdium, kurzy, rekvalifikácie a pod., štúdium v zahraničí, pracovné príležitosti, stáže, študijné pobyty, jazykové kurzy a au-pair pobyty.

            V rámci voľného programu sme navštívili obchodné centrum Polus. Ohlasy študentov svedčia o tom, že sa akcia vydarila.          


                                                                                                            

             

          •  

            Protidrogový festival

            Terra magica fantastica -Multimediálny antidiskriminačno-motivačný koncert sa na našej škole uskutočnil dňa 27.9.2011 pre študentov končiacich ročníkov.

             

             

          •  

            Dňa 26.9.2011 sa študenti končiacich ročníkov zúčastnili divadelného predstavenia The Great Gatsby v Košiciach. 

            Keďže predstavenie bolo v anglickom jazyku odniesli sme si nielen bohatý kultúrny zážitok,

            ale aj bohatú linguistickú skúsenosť. yes

             

             

          • Maturita 2011/12


          • 2.9.2011

            Študenti VIII.O budú maturovať podľa starých cieľových požiadaviek z týchto predmetov: anglický jazyk, nemecký jazyk, slovenský jazyk a literatúra.

            Z ostatných predmetov a to: matematika, informatika, fyzika, chémia, biológia, geografia, dejepis, občianska náuka budú maturovať podľa nových cieľových požiadaviek.

             

            Študenti IV.A, IV.B budú maturovať zo všetkých predmetov podľa nových cieľových požiadaviek.


             

          • Fyzika očami fyzikov

          • Škodia nám mobilné telefóny?

            Odpoveď na túto otázku dal p. František Kundrácik svojou prednáškou v rámci projektu „Fyzika očami fyzikov“. Projekt prebieha pod odbornou garanciou Fyzikálneho ústavu SAV za spolupráce s Fakultou matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského. Prednášky sa zúčastnili študenti III.A a IV.O triedy. Prístup p. Kundracika študentov zaujal aj pobavil. FOTO.


             

          • Zdokonaľovací plavecký a KOŽAZ 2011

          • Konečne sa ukončil výber tých najlepších záberov zo  Zdokonaľovacieho plaveckého kurzu a Kurzu na ochrany  života a zdravia 2011, ktoré sa uskutočnili na ostrove Thassos. Odpoveď na otázku Ako bolo? sa môžme dozvedieť  vo fotogalérii..


             

          • Návšteva mistra vnútra

          • Študenti 3. ročníka si so záujmom vypočuli prednášku a besedovali na tému "Boj proti korupcii"  s ministrom vnútra SR JUDr. Lipšicom, ktorý navštívil našu školu v rámci svojej pracovnej cesty do okresu Stará Ľubovňa. Rozhovor s ministrom prinesú najbližšie GymplovinyFoto.


             

          • Dobré výsledky maturantov

          • Blahoželáme tohtoročným maturantom! V externých častiach maturitných skúšok dosiahli vo všetkých predmetoch také výsledky, že celoštátne percentily Gymnázia Terézie Vansovej sú vyššie ako 90 %  - teda  umiestnenie našej školy je medzi prvými 10% škôl na Slovensku. V slovenskom a anglickom jazyku škola skončila 3. a v matematike 7. v rámci Prešovského kraja. Podrobnosti.


             

          • Ukončený enviroprojekt

          • Počas ostatných dvoch mesiacov na škole prebiehal projekt "SME v škole - enviromentálna výchova". Popri bezplatnom odbere denníka SME si študenti VI.O, I. B a biológovia - tretiaci  zvyšovali enviromentálnu gramotnosť a vytvárali pozitívny vzťah k životnému prostrediu.


             

          • Ústne maturitné skúšky očami redaktora

          • Obdobie maturitných skúšok a z nich plynúcich stresov je pre šk. rok 2010/2011 uzavreté. Štatistiky a výsledky na GTV prinesieme onedlho v Správe o VVČ, ale už dnes môžme povedať, že skúšky dopadli veľmi dobre. Ako to bolo v skutočnosti  s tými stresmi? - odpoveď nájdete v krátkom videu.


             

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje