• BASKETBALOVÝ TURNAJ 

          •  8. marca 2016 sa uskutočnilo 2. kolo dlhodobého basketbalového turnaja na GTV. Odohrali sa štyri zápasy. Výsledky sú nasledovné:

            1.A: 1.B

            18:10

            Skórovali za 1.A: D. Halama 10 b., A. Rusiňáková 6 b., Imrich 2b.

            Za 1.B: M. Konkoľ 6 b., M. Arendáč 2 b., Bernát 2 b.

            1.A: VIII.O

            20:18

            Za 1.A sa strelecky presadili: D. Halama 10 b., A. Rusiňáková 6 b., Imrich 4 b.

            Za VIII.O skórovali: P.Malastová 10 b., P. Zamiška 4 b., K. Folvarčík 4 b.

            1.A: III.O

            34:4

            Body za 1.A: A. Rusiňáková 16 b., Imrich 12 b., D. Halama 4 b., M. Kočiš 2 b.

            Za III.O bodovali: N. Ňaňko 2 b., T. Podhorský 2b.

            1.B: III.O

            20:4

            Za 1.B O skórovali: M. Konkoľ 10 b., V. Hudáková 4 b., M. Arendáč 4 b., Bernát 2 b.

            Body za III.O: N. Ňaňko 4 b.

             

                   Je jasné, že mladší tím III.O nemal veľkú šancu zvíťaziť nad staršími prvákmi, ale ich bojovnosť a odhodlanosť bola veľmi sympatická.

                   Ďalšie tímy odohrajú zápasy priebežne a informácie nájdete na nástenke vo vestibule.

            Tešíme sa na pekné športové zápolenia!

          • Basketbalový turnaj

          • 1. marca 2016 sa začal dlhodobý basketbalový turnaj. Tímy sú zmiešané, minimálne jedno dievča, hrajú štyria hráči. Prihlásilo sa 10 družstiev, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín.

            1. skupina:                                                         2. skupina:

            4.A                                                                     II.O

            4.B                                                                     III.O

            VIII.O                                                                  IV.O

            2. A,B                                                                 1. A

            3.A                                                                      1.B

            V prvom kole boli odohrané dva zápasy. 3.A zdolala spojený tím druhákov 18:10. Bodovali V. Repková 8 bodov, P. Balint 6 bodov, S. Štellmach 4 body za 3.A,  J. Bujňák 6 bodov,  Grivalský 2 body, V. Hudáková 2 body za 2.A,B. Družstvo IV.O vyhralo nad III.O 10:4.  Za IV.O skórovali M. Bucko 4 body, V. Kasperkevič 2 body, M. Urbanský 2 body, S.Troščáková 2 body.

            Treba pripomenúť, že ďalšie tímy odohrajú zápasy priebežne a informácie nájdete na nástenke vo vestibule.

            Tešíme sa na pekné športové zápolenia!

          • AMERICAN DREAM

          • „Každý z nás o niečom sníva. Niekedy je ťažké prísť na to, o čom a niekedy si želáme, aby sa sen neskončil, lebo každodenná realita je pre nás ubíjajúca a nudná. Takéto „problémy so snívaním“ má aj hrdina nášho príbehu, chalan zo sídliska, Otto Vyskočil, ktorý je kvôli svojej láske k street-artu (maľovaniu na fasády budov) prezývaný Otto Writer.

            Otto žije sám s mamou, škola ho nebaví, najradšej je sám a maľuje a najviac by si prial, aby mu všetci dali pokoj. Takto sa Otto pretĺka životom, až kým sa mu na jednej hodine angličtiny neprihodí niečo nezvyčajné. Otto, ako vždy, neprítomne sedí v lavici a tvári sa, že počúva výklad učiteľa angličtiny, ktorý so zapálením rozpráva o Amerike - zemi zasľúbenej. Otto na hodine zaspí a sníva sa mu živý, realistický sen o vlastnej budúcnosti.“

            Koncom januára 2016 študenti 2. ročníka GTV si pozreli anglicko-slovenské predstavenie American Dream Divadelného centra z Martina v Kultúrnom dome v Starej Ľubovni.  Študenti si nielen vyskúšali svoje znalosti z anglického jazyka, ale aj prežili pekný umelecký zážitok.

             

          • Glückwunsch!

          • Gratulujeme študentovi Samuelovi Haničákovi z II.O osemročného štúdia k úspechu na krajskom kole v olympiáde v nemeckom jazyku v Prešove. V kategórii 1A sa umiestnil na 2. mieste.

        • Congratulations!
          • Congratulations!

          • Congratulations on winning the regional round of English Olympiad ! 

            Gratulujeme našim študentom k výraznému úspechu na krajskom kole v anglickej olympiáde v Prešove. Študenti Dávid Szomráki z II.B triedy a Emma Drabantová z II.O osemročného štúdia sa vo svojich kategóriach umiestnili na vynikajúcom 1.mieste. Srdečne blahoželáme a držíme palce na celoštátnom kole v Bratislave !!!

            We will keep our fingers crossed for you :)  Good Luck!

             

          • MASLENICA 2016

          • Dňa 9.februára sa naši študenti - ruštinári zúčastnili  6. ročníka stretnutia milovníkov (nie)len ruského jazyka, ktoré už tradične usporadúva SOŠ sv. Klementa Hofbauera v Podolínci.

            Ako čerešnička na torte vystúpili naši tretiaci s pesničkami od ruských interpretov populárnej hudby a nasi prváci - budúci herci so scénkou "U lekára".

            Ďakujeme

            "Ak chcete do človeka vniknúť a nazrieť mu do duše, neskúmajte, ako mlčí, alebo ako hovorí, alebo ako plače, ba ani to nie, ako blčí tými najvznešenejšími ideami, radšej sa mu prizrite, keď sa smeje..."

            Fiodor Michajlovič Dostojevskij

        • Úsmev ako dar
          • Úsmev ako dar

          • Vianoce s úsmevom                   

            Úsmev ako dar realizovala v roku 2015 už 13. ročník verejnej finančnej zbierky. Cieľom verejnej zbierky bolo upovedomiť verejnosť s pretrvávajúcou problematikou detí z detských domovov a vyzbierať finančné prostriedky, ktoré boli a budú použité na rozvojové aktivity pre tieto deti, na vzdelávanie, podporu a pomoc rodinám v kríze a na podporu náhradného rodičovstva v SR.

            Aj vďaka našim študentom sa 15. 12. 2015 podarilo medzi ľuďmi šíriť osvetu rodiny, jej neoceniteľnej hodnoty a funkcie.

            Študenti vyzbierali v uliciach nášho mesta 517,68 Eur.

            V rámci východného Slovenska / 41 stredných škôl Košického a Prešovského kraja/ to bola druhá najvyššia vyzbieraná suma.

            Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar ocenila študentov zapojených do zbierky  vstupom do Aquacity v Poprade.

            Zúčastneným študentom ďakujeme a blahoželáme !

          • EXPERT geniality show

          • V decembri 2015 sa uskutočnila  celoslovenská súťaž EXPERT, ktorú organizuje nezisková organizácia Talentída. Súťaž EXPERT spočíva vo vypracovaní testu z dvoch súťažných tém, ktoré si každý súťažiaci ľubovoľne zvolí spomedzi  ponúknutých tém ( Spoločnosť kedysi a dnes, Svetobežník, Mozgolamy, Tajomstvá prírody, Góly, body, sekundy a Do you speak English?). V našej škole sa do súťaže zapojilo 12 žiakov. Najlepšie výsledky dosiahli: M. Marhefka /III.B/ - 7. miesto a A. Firment /V.O/ – 20. miesto (obaja v téme Svetobežník). V prvej stovke sa vo svojich kategóriách umiestnili aj E. Drabantová z II.O (Do you speak English?), K. Timanik z III.O (Tajomstvá prírody), P. Kollár z III.O (Tajomstvá prírody), D. Česelka z III.O (Svetobežník), P. Melicherová z V.O (Mozgolamy), A. Firment z V.O (Góly, body, sekundy), N. Timaniková z VI.O (Spoločnosť kedysi a dnes), M. Marhefka z III.B (Spoločnosť kedysi a dnes).

             

            Zároveň vám ponúkame možnosť overiť si svoje matematické schopnosti v medzinárodnej súťaži Matematický klokan. Bližšie informácie sa dozviete u svojho vyučujúceho matematiky. Prihlásiť sa môžete do 10. februára 2016. Súťaž sa uskutoční 21. marca 2016.

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dňa 12.01.2016 sa konalo obvorné kolo olympiády v nemeckom jazyku v kategórii 1.A, na ktorej Samuel Haničák ( žiak II.O triedy ) obsadil 1. miesto a postupuje na krajské kolo. Ľubomír Lang v kategórii 2.A obsadil 6.miesto.

            Srdečne blahoželáme.

          • Olympiáda ANJ

          • Dňa 13.1.2016 sa uskutočnilo obvodné kolo anglickej olympiády v centre voľného času v Starej Ľubovni. V kategórii 1.A sa naša študentka Ema Drabantová z II.O umiestnila na 1.mieste. V kategórii 1.B sa študent IV.O Gabriel Murdza umiestnil na 3.mieste.

            Srdečne blahoželáme .

        • Po anglicky tak trochu inak s americkým lektorom
          • Po anglicky tak trochu inak s americkým lektorom

          • V uplynulých mesiacoch naši študenti mali jedinečnú možnmosť zúčastniť sa konverzačných hodín s americkým lektorom Wesleym Callowayom. Wesley má bohaté skúsenosti ako učiteľ, takže študenti zažili tak trochu netradičnú formu výuky cudzieho jazyka. Veríme, že všetci si niečo odniesli z jeho hodín výnimočného prístupu, za čo mu veľmi pekne ďakujeme.

        • Úspešní olympionici !!
          • Úspešní olympionici !!

          • Gratulujeme našim študentom Dávidovi Szomrákimu z II.B triedy za prvé miesto  a Danielovi Lazorčákovi z III.A triedy za tretie miesto olympiády v anglickom jazyku na obvodnom kole v Bardejove. Dávid postupuje na krajské kolo do Prešova.

            Chlapcom srdečne blahoželáme a držíme palce!

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje