• Tatry ICE Master 2017 Hrebienok – 14.01.2017
          • Tatry ICE Master 2017 Hrebienok – 14.01.2017

          •             Na túto akciu sa študenti veľmi tešili. Dôvodov bolo viacero: urobia si pekný výlet do Tatier, stanú sa priamymi účastníkmi 5. ročníka „Tatry ICE Master“ – súťaže umelcov z 9  krajín v robení ľadových sôch a vychutnajú si naživo koncert  Celeste Buckingham. V Starom Smokovci sme zaparkovali a vystúpili, odhodlaní ihneď vyraziť. Vychádzku na Hrebienok sme zvládli pomerne  dobre, ak si odmyslím neustále kladenú otázku: “Kedy tam už budeme?“ V budove lanovky sme si oddýchli, zjedli desiatu, občerstvili sa čajom, zalepili otlak na nohe, prezliekli mokré tričko, kúpili zopár suvenírov a konečne si mohli  ísť vychutnať tú krásu z ľadu. Asi po dvoch hodinkách sme nechali umelcov tvoriť svoje diela a vybrali sme sa na vychádzku na Rainerovu chatu. Na Hrebienok sme sa vrátili, keď sa už stmievalo, svietiac si mobilmi, čelovkami a baterkami. Sochy sa dokončovali a rozsvietili krásnymi farbami. Fotili sme sa s maskotmi, sledovali deti, ktoré sa kĺzali dole kopcom a závideli im ich kĺzáky. Pred 18. hodinou sme si našli miesto pred pódiom a čakali na Celeste. Aj keď sme pred koncertom zvažovali skorší odchod, tak po prvých pesničkách bolo rozhodnuté: „Vydržať na mraze až do konca“. Vyplatilo sa. Koncert bol vrcholom sobotného dňa. Z Hrebienka sme schádzali už potme po zasneženej ceste, na ktorej nás ohrozovali sánkari, s výhľadom na svetielka miest a obcí, čo malo osobité čaro.           Určite pre všetkých nezabudnuteľné. Cesta domov ubehla rýchlo a pokojne.

            Akcia sa vydarila a priniesla študentom pekný zážitok

        •  Medzinárodný festival umeleckej tvorby
          • Medzinárodný festival umeleckej tvorby

          • V dňoch 5.1. až 7.1.2017 sa v Ľubovnianských kúpeľoch konal medzinárodný festival umeleckej tvorby. Tento rok sa ho zúčastnilo rekordných 576 súťažiacich z Moldavska, Ruska, Bieloruska, Ukrajiny a Slovenska. Veľký úspech opäť dosiahla tanečná choreografia "Sofia", ktorá pod vedením PaedDr. Aleny Konevalovej, PhD. a Mgr. Moniky Biganičovej zbiera ocenenia ako na bežiacom páse. "Choreografky spravili niečo výnimočné, keď spojili prvky slovenského ľudového tanca s latinskou kultúrou. Bolo to vynikajúce vystúpenie a preto ho porota ocenila prvým miestom." vyzdvihol tanec FS Ľubovňanu a Latino Klubu hlavný organizátor Oldrich Tymur.

        • Vianočné športové zápolenie
          • Vianočné športové zápolenie

          • Do galérie Vianočné športové zápolenie boli pridané fotografie.

            Výsledky:

            Vianočný turnaj v stolnom tenise 

            Mladší žiaci: 1. miesto Jozef Grigľák III.O, 2. miesto Adrián Šidlovský III.O, 3. miesto Damián Fedorko III.O

            Starší žiaci: 1. miesto Ján Jozef Starinský IV.B, 2. miesto Miroslav Imrich II.A, 3. miesto René Šľachtovský VII.O

            Vianočný turnaj v silovom viacboji

            1. miesto Robert Kuzmiak IV.A, 2. miesto Peter Vislocký II.C, 3. miesto Rastislav Smrek IV.B

            Vianočný turnaj v Mix volejbale

            1.miesto II.C, 

            2.miesto IV.A

            3.miesto IV.B

          • Návšteva kina Max v Poprade

          • Rozprávka so šťastným happyendom neodmysliteľne patrí ku Vianociam. A práve takou je aj animovaná filmová Vaiana. Medzi milovníkov filmového umenia patria aj žiaci III.O a IV.O, ktorí si takto spríjemnili  13. december – návštevou kina Max v Poprade s chuťou pukancov, coca-coly a nezabudnuteľnou cestou vlakom.

        • VIANOČNÁ VIEDEŇ
          • VIANOČNÁ VIEDEŇ

          • Výlet do Viedne v období Vianoc patrí v Gymnáziu Terézie Vansovej k tradícii, na ktorú sa žiaci každý rok tešia. Ani tento rok nebol výnimkou. V dňoch 09.12. – 10.12.2016 sa študenti prvého a druhého ročníka zúčastnili výletu do tohto nezabudnuteľného mesta. Odchod o piatej hodine ráno neodradil ani spachtošov, a tak sa mohlo vyraziť. Prvá zastávka bola v Bratislave, kde nás privítalo rádio Európa 2 na čele s bývalým študentom GTV a dnešným moderátorom Kamilom Konkoľom. Vďaka nemu sme si mohli pozrieť, ako vyzerá nahrávacie štúdio či vyskúšať si, aké je to byť v živom vysielaní. Cesta pokračovala do centra Viedne, kde sme si prezreli tradičné historické pamiatky, ale aj novostavby, ktoré svojím dizajnom v nás zanechali emocionálny zážitok. Po slovách pani sprievodkyne: „Vedeli ste, že Viedeň bola v minulosti rovnako ako iné mestá ohraničená vysokým múrom,“ sme ostali v nemom úžase. Celé mesto už žije duchom Vianoc a cítiť to bolo na každom kroku. Viedeň sa nenechala zahanbiť inými európskymi metropolami a pripravila si v skutku neuveriteľnú vianočnú výzdobu. A kde to Vianocami najviac žilo? No predsa na svetoznámych vianočných trhoch. Rakúskym lahôdkam, vrátane punču, sa nedalo odolať a svojou chuťou dodali výletu správnu šťavu. Po dlhom a náročnom dni sme boli radi, keď sme si sadli do autobusu a namierili si to smer hotel. Druhý deň nasledovala cesta na Bratislavský hrad, z ktorého, vďaka dobrému počasiu, bolo vidno široko-ďaleko. Výlet je síce za nami, no spomienky naň v nás ostanú navždy. Po dlhých dvoch dňoch sa všetci tešili na cestu späť. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Všade dobre, doma najlepšie.“

        • Svetový deň AIDS
          • Svetový deň AIDS

          • Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja  proti AIDS, na prevenciu látkových a nelátkových závislostí a chorôb s nimi spojených. 

            Kampaň organizuje Gymnázium sv. Františka v Žiline pod záštitou riaditeľky Kancelárie WHO na Slovensku a s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (v rámci rozvojového projektu „Zdravie a bezpečnosť v školách“), Obvodného úradu v Žiline (odbor školstva) a mesta Žiliny.

            Aktivity organizované na našej škole GTV SL v rámci kampane k 1. decembru 2016:

            • Vyvesili sme plagáty na miestach viditeľných pre žiakov, rodičov a zamestnancov.

            • Vyrobili sme nástenku zaoberajúcu sa  problematikou AIDS A HIV a priblížili sme posolstvo kampane.

            • Na škole sa uskutočnila dvakrát beseda so žiakmi tretieho ročníka spojená s prezentáciou skutočných príbehov HIV pozitívnych osôb a odborným filmom. Na začiatku prednášky aj na konci sa uskutočnil prieskum vedomostí (anonymný dotazník týkajúci sa vedomostnej úrovne študentov – otázky, prenosu, prevencie a aktuálneho výskytu ochorení), do ktorého sa zapojilo 32 študentov, vyplnených 64 dotazníkov (úroveň vedomostí pred besedou a po besede). Cieľom bolo naučiť žiakov zaujať správny postoj k vlastnému zdraviu a životu, ako aj k zdraviu a životu druhých ľudí, tiež aj vyjadrenie solidarity v boji proti chorobe AIDS, záujmu, nádeje a podpory. Za prednášku ďakujeme MVDr. Štefánii Kolcunovej s RÚVZ v Starej Ľubovni.

            • Kampaň sme podporili nosením červených stužiek, čím sme vyjadrili solidaritu v boji proti chorobe AIDS. Červené stužky pripravili žiaci II.A pod vedením učiteľky Mgr. Ľ. Jenčovej a pripínali ich spolužiakom i zamestnancom školy.

            • Vyvrcholením kampane bola pre nás aktivita „Živá Červená stužka“, ktorú vytvorili žiaci našej školy tým, že každá trieda prišla v tento deň v oblečení rovnakej farby.

             

            Koordinátorka kampane: Mgr. Ľudmila Jenčová

            Správu sme zaslali  na Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline.

            Článok je na stránke školy aj s príslušnou fotodokumentáciou.

             

             

        •  UNICEF 
          •  UNICEF 

          • Naše gymnázium sa od minulého školského roka zapája do programu Škola priateľská  k deťom, čo je program UNICEF-u, ktorý pomáha žiakom a učiteľom vytvárať si v škole bezpečné a priateľské prostredie. V rámci toho sa 25. novembra 2016 naše študentky - Viktória Irsáková, Jana Tomková a Natália Timaniková - zúčastnili školenia v Sabinove. Dievčatá sa dozvedeli o fungovaní a programoch UNICEF-u, mohli s jeho členmi otvorene diskutovať o problémoch na našej škole a o tom, ako ich riešiť. Časť školenia bola venovaná aj súčasnej situácii na Ukrajine. Okrem toho si vyskúšali rôzne interaktívne úlohy, absolvovali kreatívne dielne a zo školenia odchádzali dobre naladené, motivované a s novými nápadmi.

          • Vianočná zbierka UNICEF

          • Vianoce sú obdobím pokoja a radosti, obdobím, ktoré trávime s rodinou, priateľmi a našimi najbližšími. Je taktiež obdobím, kedy pociťujeme ešte väčšiu túžbu pomáhať tým, ktorí nemajú toľko šťastia ako my. UNICEF nie je výnimkou.

            Prostredníctvom vianočnej zbierky budeme tento rok pomáhať deťom na Ukrajine.

            Ozbrojený konflikt na Ukrajine zasiahol 580 000 detí.  V roku 2015 tu prišlo v jeho dôsledku o život 20 detí a 40 bolo zranených. Viac ako 200 000 detí bolo vysídlených a jedna z piatich škôl zničená. 

            Akú pomoc zatiaľ UNICEF poskytol Ukrajine?

            • viac ako 46 000 deťom poskytli psychosociálnu podporu,
            • takmer 5000 učiteľov a psychológov vyškolili tak, aby dokázali u detí rozpoznať príznaky depresie,
            • 1,6 milióna ľuďom poskytli nezávadnú vodu a viac ako 164-tisíc deťom a dospelým základné hygienické potreby,
            • 200-tisíc deťom rozdali školské potreby,
            • takmer 280-tisíc detí  informovali o rizikách nášľapných mín a nevybuchnutej munície,
            • zabezpečili sme vakcíny proti obrne pre 4,7 milióna detí.

            https://www.youtube.com/watch?v=Q2SR2eSgFUo

            DARUJME     VIAC     AKO     DARČEK

             

             

        • Výsledky olympiád v ANJ a NEJ
          • Výsledky olympiád v ANJ a NEJ

          •  

             

             

            Gratulujeme víťazom olympiád v anglickom a nemeckom jazyku.

            ANJ - kategória 1.A

            1. B. Gross    2. D.Hajduk      3. A.Kanuščák 

            ANJ - kategória 1.B

            1. E. Drabantová    2. M. Kaleta, K.Timaník, E. Goliášová      3. P. Kollár 

            ANJ - kategória 2.A

            1. Branislav Setlák    2. Dávid Šutor, Maroš Konkoľ      3. Adriána Holujová 

            ANJ - kategória 2.B

            1. Dávid Szomráki    2. Kristína Reľovská      3. Richard Antony 

            ANJ - kategória 1.C

            1. Michael O.Reilly

            NEJ - kategória 1.A

            1. Dávid Hajduk

            NEJ - kategória 1.B

            1. Samuel Haničák

            NEJ - kategória 2.A

            1. Diana Zimová

            NEJ - kategória 2.B

            1. Ľubomír Lang

             

        • Stužková IV.B
          • Stužková IV.B

          • Dňa 25.11.2016 sa konala slávnosť nezabudnuteľná pre žiakov IV.B triedy Gymnázia Terézie Vansovej. Nádherná sála v Gurmene už netrpezlivo čakala na začiatok veľkého večera. Stlmené svetlá, znejúce prvé tóny dojímavej hudby, o dušu bijúce srdcia nervóznych študentov. Aj takto sa dá opísať čarovná atmosféra našej stužkovej slávnosti. A je to tu! Pohľad na našich rodičov nenechal chladným ani jedného z nás. Z malých detičiek pred nimi zrazu stoja dospelí ľudia pripravení na ďalší krok v ich živote. Pri pripínaní stužiek nám robili spoločnosť motýle v bruchu a úsmev od ucha k uchu. Nasledovala silná chvíľa, a to tanec s našimi rodičmi. Pomalá hudba ešte viac umocnila tento krásny zážitok. Nesmieme zabudnúť ani na našich profesorov, ktorí to s nami zvládli celé 4 roky. Krátkym tancom sme im aspoň sčasti mohli poďakovať za všetko, čo pre nás spravili. Po oficiálnej časti sme si všetci pochutnali na výbornej večeri. Tanečná nálada nechýbala nikomu z nás, preto sme sa hneď po dojedení vybrali na tanečný parket. Zábava gradovala už od prvých minút a spokojné tváre učiteľov a rodičov svedčili o kráse týchto prítomných okamihov. Znenazdania nastal čas, kedy sme mohli ukázať, čo je v nás. Teleshopingom naše dievčatá odštartovali humornú časť večera. Vydarená bola aj scénka, v ktorej sme imitovali našich vyučujúcich. Boli sme radi, že rozosmiala aj samotných profesorov. Obzvlášť vydarený bol tanec “Kolomyjka“, ktorý zožal veľký potlesk. Čerešničkou na torte bolo ďakovné video venované našim učiteľom. Poslednou oficialitou bola čierna kronika, ktorá priniesla hrdý úsmev na tváre našich rodičov. Po rozbití džbánu sme odhodili kravaty, prezliekli šaty a zábava pokračovala až do bieleho rána.

        • GTV VÍŤAZOM KRAJSKEJ SÚŤAŽE!
          • GTV VÍŤAZOM KRAJSKEJ SÚŤAŽE!

          • Členom redakčnej rady nášho gymnázia sa to opäť podarilo! Zo súťaže stredoškolských časopisov Prešovského kraja si odniesli krásne 1. miesto. Bývalí i súčasní redaktori môžu byť na seba hrdí, pretože vo veľkej konkurencii sa im podarilo poraziť dokonca aj najväčšieho rivala – časopis Gymoš z Bardejova. Veríme, že študentov tento úspech povzbudil a prajeme im veľa šťastia v ich ďalšom písaní.

        • Silná ruka
          • Silná ruka

          • Dňa 16.11.2016 si títo žiaci  – Peter Vislocký, Peter Kavecký, Kristián Stolár a Andrej Kuchárik zasúťažili na Silnej ruke stredoškolákov v Prešove. Najlepšie sa darilo Peťovi Vislockému, ktorý 2 zápasy vyhral a 2 prehral. Konečné poradie kvôli chybe v systéme nie je možné určiť.

        • Ženba v Prešove
          • Ženba v Prešove

          • Dňa 29.11.2016 sa  naši študenti zúčastnili divadelného predstavenia z dielne N. V. Gogoľa s názvom Ženba v Prešove. Absolútne neuveriteľná udalosť v troch dejstvách, pri ktorej mladosť a dravosť súperia so životnou skúsenosťou a spomienkami na časy nedávno minulé. Nesmrteľný komediálny príbeh klasika ruskej drámy a divadla o ťažkostiach s vydajom panny Agáty a ženbou starého mládenca.Okrem obrovského množstva zábavy a humoru žiaci načerpali z predvianočnej atmosféry na vianočných trhoch a už teraz sa tešia na ďalšie spoločné kultúrne podujatia.

          • Nový rozpis zvonenia

          • Riaditeľka školy Gymnázium Terézie Vansovej v Starej Ľubovni oznamuje, že po prerokovaní na pedagogickej rade bol s platnosťou od 1.12.2016 schálený nový rozpis zvonenia podľa nasledujúcej tabuľky:

        • Kuchár v akcii
          • Kuchár v akcii

          • Každá dobrá gazdinka vo svojej kuchyni používa výrobky firmy Dr. Öetker. Výnimkou nie je ani naša školská jedáleň. Kvalitné výrobky nám dňa 16.11.2016 bod prezentovať aj Ján Slávik – kuchár Dr. Öetker, ktorý pochádza z ďalekého Kladna. Podieľal sa na výrobe nových receptúr pre školské stravovanie. Mali sme možnosť ochutnať: Kuracie prsia gratinované s pórom. Prílohou bola dusená ryža a ako múčnik, výborný citronovník s jahodami. Tešíme sa na ďalšie dobroty s p. Slávikom už vo februári.

        • Táá naša stužkováá...
          • Táá naša stužkováá...

          • Deň 11.11. je magický dátum sám o sebe, avšak pre študentov Gymnázia Terézie Vansovej zo 4.A triedy, bol ešte o niečo špeciálnejší. Namiesto Martina na bielom koni prišlo do penziónu Gurmen 32 vyparádených študentov pripravení na veľký deň ich života - stužkovú slávnosť. Tento piatok nebol špecifický len pre študentov, ktorí boli „ostužkovaní“, ale premiérovú zelenú stuhu na novej škole dostali aj nová pani riaditeľka PaedDr. Klaudia Satkeová a pani zástupkyňa Mgr. Ivana Hurtošová. Keď sa už sála naplnila profesorským zborom a hrdými rodičmi, nič nebránilo tomu, aby sa magický deň mohol naplno začať. Po oficialitách ako je nástup, slávnostný príhovor, prípitok, rodičovský či profesorský tanec, ktoré sú však neoddeliteľnou súčasťou stužkovej slávnosti, sa študenti mohli uvoľniť a odprezentovať sa v programe. Chvíľa, keď sa hala naplní ešte väčšou masou ľudí, hlavne priateľov. Program bol prepojený s kradnutím triednej knihy a všetko sa nieslo v duchu Asterixa a Obelixa. Dve najlepšie veštkyne z Galie uvádzali celý program spomienkami na budúcnosť. Diváci mohli byť svedkami klasiky, keď chlapci tancujú v sukniach, prezentácie, ako to môže vyzerať na porade, tieňového divadla, komentovania zápasu pre hluchonemých, teleshopingu, dievčenského tančeka, telefonickej hry, rozhovor počas maturity a v neposlednom rade tombola a koleso šťastia. Pre absolútne podčiarknutie nevídaného zážitku, stužkovaní sa predviedli ako dokonalí hudobníci. Počas celého programu sa sprevádzali sami, ba čo viac, aj gaudeamus bol v ich jedinečnom podaní. Podľa úsmevov a potlesku sa dá táto udalosť zhodnotiť ako vynikajúca. O zábavu nebola núdza, veď kto by sa len nudil, keď má okolo seba tak skvelú partiu priateľov? Zábava gradovala do rána, o druhej dokonca dorazila aj ľudová hudba. Stužková dokonca predčila aj očakávania maturantov a podľa neoficiálnych informácií, žijú v stužkárskej nálade dodnes.      

          • GYMNAZISTI V SPIŠSKOM DIVADLE

          • Dňa 10.11.2016 sa žiaci I.A, I.B a V.O zúčastnili predstavenia Rysavá jalovica v Spišskej Novej Vsi. Študenti odišli obohatení o kultúrny zážitok a už teraz sa tešia na ďalšie spoločné podujatia!

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje