• Darovanie krvi napriek pandémii

          • V dôsledku mimoriadnej situácie, ktorá sužuje naše každodenné životy, je zaznamenaný značný pokles darcov krvi. Aj napriek tejto pandémii sú v nemocniciach na území Slovenska pacienti, ktorí akútne potrebujú k svojej liečbe krv.

            My, maturanti, si tento fakt uvedomujeme, a tak sme sa spolu s pani učiteľkou Bolešovou rozhodli svoju krv darovať. Niektorí boli prvýkrát a niektorí mali s darovaním už skúsenosť. Ľahostajné to nie je ani našim rodičom, a tak sa pridali k nám. Dokonca ani bývalí žiaci našej školy nezabúdajú na pravidelné darovanie a s niektorými sme sa aj my stretli.

            Pokiaľ stále zvažujete, či ísť alebo nie, teraz je ten správny čas. Najhoršie je len prekonať svoj strach.

              

          • Prihlášky na osemročné gymnáziá

          • Ministerstvo školstva upozorňuje, že posledný termín podania prihlášok na všetky stredné školy, vrátane osemročných gymnázií, je 15. máj 2020. V zmysle školského zákona je gymnázium s osemročným programom strednou školou, a preto preň takisto platí termín podania prihlášky 15. máj 2020, ako aj pre ostatné stredné školy.

            Prijímacie konanie do prvého ročníka osemročných vzdelávacích programov sa koná od 15. júna 2020 do 30. júna 2020.

             

            Kritériá na prijímacie konanie zverejníme hneď po ďalšom usmernení MŠVVaŠ SR

          • KLASIFIKÁCIA A HODNOTENIE ŽIAKOV V 2. POLROKU, V ČASE MIMORIADNEJ SITUÁCIE, spôsobenej prerušením vyučovania v školskom roku 2019/2020

          • Vážení rodičia a žiaci,

            na základe usmernenia na hodnotenie žiakov strednej školy  v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školskom roku 2019/2020, ktoré vydal 6. apríla 2020 minister školstva, vedy, výskumu a športu (https://www.minedu.sk/usmernenie-na-hodnotenie-ziakov-zakladnych-skol-zo-6-aprila-2020/https://www.minedu.sk/usmernenie-na-hodnotenie-ziakov-strednych-skol-zo-6-aprila-2020/), zasadla dňa 16. apríla 2020 o 13.00 hod. (online) Pedagogická rada Gymnázia Terézie Vansovej  Stará Ľubovňa.

            Pedagogická rada na základe hlasovanie elektronickou formou (per rollam) rozhodla:

            1. V druhom polroku školského  roku 2019/2020 sa nebudú klasifikovať známkou všetky predmety.  Podrobný prehľad je uvedený v Prílohe č.1- Hodnotenie predmetov na vysvedčení za 2. polrok šk. roka 2019/2020.

            2. Používanie slovného hodnotenia priebežných výsledkov žiakov nižších ročníkov osemročného štúdia I.O – IV.O. Podrobný prehľad je uvedený Prílohe č. 2 - Stručné slovné hodnotenie v elektronickej žiackej knižke I. O, II. O, III. O, IV. O.

            Podkladmi na hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov počas prerušeného vyučovania v školách môžu byť:

            * portfólia žiackych prác,

            * online rozhovory so žiakmi,

            * riešenia komplexných úloh,

            * tematické práce,

            * plnenie dištančných úloh,

            * dosiahnuté výsledky pred prerušením vzdelávania.

            Žiaci, ktorí zo subjektívnych príčin nesplnia požiadavky vyučovania na diaľku  a dosiahli pred prerušením vyučovania neuspokojivé výsledky, budú pred postupom do vyššieho ročníka komisionálne preskúšaní. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.


            Stará Ľubovňa 16.04.2020                                                              PaedDr. Klaudia Satkeová

                                                                                                                             riaditeľka školy

            Príloha_č.1_Hodnotenie_predmetov_na_vysvedceni_2.polrok_sk._roku_2019-2020(1).pdf

            Príloha_č.2_Strucne_slovne_hodnotenie_v_elektronickej_ziackej_knizke_I.O_II.O_III.O_IV.O..pdf

          • I.A - VÝZVA PRIJATÁ

          • Dobrovoľníci Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni ani v tomto období nepoľavili v svojich aktivitách. Počas prvého májového víkendu vyzbrojení rúškami, rukavicami a plastovými vrecami sa pripojili k mnohým ďalším dobrovoľníkom a počas prechádzky v prírode pozbierali to, čo tam nepatrí. Plastové fľaše, plechovky - zoznam je dlhý... Všetky odpadky skončili vďaka študentom GTV tam, kam patria. V separovanom odpade.

            Tento víkend bol prvo-májový, kedy príroda ukázala svoju jarnú krásu aj vďaka nám a veríme, že aj vďaka vám, ktorí ste sa v tichosti pridali, a tiež pridáte. Ktorí pri každej prechádzke v prírode vyčistíte aspoň kúsok ...

             ĎAKUJEME, ŽE SI JEDNÝM Z NÁS

          • Usmernenie pre žiakov 4. ročníka a VIII.O k Maturite 2020

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR  o termínoch a organizácii internej časti maturitnej skúšky v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020

            sa na gymnáziách, stredných odborných školách, konzervatóriách, školách umeleckého priemyslu a stredných športových školách interná časť maturitnej skúšky  vykonáva administratívne.

            Známka z ústnej maturity sa vypočíta z priemeru známok maturitného predmetu a skupiny príbuzných predmetov. Zoznam_predmetov_MS_a_pribuznych_predmetov.pdf

            • Do 7.5.2020 môže žiak e-mailom alebo poštou zrušiť žiadosť o maturitu z dobrovoľného predmetu. Oznamenie_o_zruseni_dobrovolneho_predmetu_MS.doc
            • 12.05.2020 škola  elektronicky, prostredníctvom EduPage  sprístupní žiakom výsledné známky z maturitných predmetov.
            • Ak je žiak súhlasí s priemerom známok, škole nič neoznamuje. V tomto prípade ale už nemôže požiadať o opravnú skúšku.
            • Ak žiak nesúhlasí s priemerom známok z niektorého predmetu, oznámi to najneskôr do 15.05.2020 e-mailom alebo poštou škole a vykoná ústnu maturitnú skúšku pred maturitnou komisiou v termíne od 25. mája do 13. júna 2020.
            • Ak sa žiak rozhodol vykonať dobrovoľnú maturitnú skúšku, tá sa bude konať v termíne od 25. mája do 13. júna 2020.
            • Škola vydá koncoročné vysvedčenie spolu s maturitným vysvedčením do 30.06.2020.
          • VÝZVA: Kampaň od Dňa Zeme po Deň ŽP 2020

          • Milí študenti,

            určite v týchto náročných dňoch chodíte do prírody nielen oddýchnuť, ale aj nabrať pozitívnu energiu a tiež silu. 

            Prešovské dobrovoľnícke centrum spolu s Regionálnym pracoviskom štátnej ochrany prírody v Prešove prijalo pri príležitosti Dňa Zeme novú výzvu zameranú na pomoc prírode.

            To znamená, že ak sa chystáte vonku – do prírody, nezabudnite si rúško, rukavice a vrece na odpad. Nájdený odpad, prosím, po nespratníkoch vyzbierajte a odneste do najbližšieho koša, alebo kontajnera.

            Kampaň trvá do 31.05.2020!

            Ďakujeme za pomoc v tejto náročnej dobe.

          • Tretiaci v SOČ úspešní aj tento rok!

          • Stredoškolská odborná činnosť je neodmysliteľnou súčasťou našej školy už dlhé roky. A pre našich tohtoročných študentov to nebola žiadna výnimka. Po úspešnom zvládnutí školského kola, do kola krajského postúpilo 6 prác študentov našej školy. Nikto však netušil, ako to celé bude prebiehať, keďže v momentálnej situácii je verejné zhromažďovanie zakázané.

            Nakoniec jednotlivé krajské komisie posudzovali práce v digitálnej forme, dištančnou formou, čo znamená, že obhajoba prác sa vôbec neuskutočnila. Napriek veľkej konkurencii ukázala naša škola svoju silu, nadanie a opäť nesklamala.

            1. miesto v kategórii Stavebníctvo, geodézia, kartografia získala Alexandra Farkašová (III.A) so svojou prácou na tému Pontónová lávka - riešenie znehodnotenia rekreačno-relaxačnej zóny okolo rieky Jakubianka. V kategórii Problematika voľného času obsadila 2. miesto Laura Fedorková (III.B) s prácou So samaritánmi pomáhame tu a teraz. Gabriela Kormaníková (III.A) s prácou na tému Tvorba modelu oka a jeho aplikácia vo vyučovacom procese sa umiestnila taktiež na 2. mieste v kategórii Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie. Tieto tri práce postupujú ďalej na celoslovenské kolo. 3. miesto v kategórii Pedagogika, psychológia, sociológia vybojovala Tímea Magdaléna Závacká (III.A) s prácou Senzorická integrácia.

            Dievčatám gratulujeme, držíme palce v celoštátnom kole a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

             

          • Výzva žiakov I.A triedy k dobrovoľníctvu

          • Naša škola je členom Prešovského dobrovoľníckeho centra - OZ. Aj preto, ale nie len preto sa žiaci našej školy zapojili do dobrovoľníckej práce.

            Všetci veľmi dobre vieme v akej situácii sa dnes nachádzame. Plníme chladničky, šijeme rúška, striehneme na edupage. Náš život a naše myslenie sme museli prispôsobiť tak, aby sme sa ochránili a predovšetkým, aby sme ochránili našich blízkych. Ľahostajnosť sa v tomto prípade neodpúšťa.

            Istotne sa v každom z nás prebudili už aj samaritánske úmysly. No ako ľuďom pomôcť tak, aby sme im nespôsobili ešte väčšie trápenie? Urobiť im nákup (s rúškom a v rukaviciach)? Ušiť im rúška? Áno, aj touto cestou by sa to možno dalo, ale v každom prípade je akákoľvek návšteva nemysliteľná. A my to veľmi dobre vieme. Veď aj my zostávame doma a nenavštevujeme svojich starých rodičov len preto, aby sme ich udržali v bezpečí. Veľmi by sme k nim chceli zavítať a potešiť ich. Už nám chýbajú ich rady a príbehy zo života...

            Aj to je dôvod, prečo sa 1.A rozhodla aspoň čiastočne zjemniť tento problém. V určených dňoch po Veľkej noci  bude vo vestibule školy umiestnená krabica – Jarný pozdrav seniorom.Tam môžeš vhodiť svoj list, pohľadnicu, pozdrav, čokoľvek čím by si chcel potešiť starkých v Domove seniorov. Za pár milých slov naši seniori, ktorí už dlhšiu dobu nemôžu mať žiadne návštevy, budú určite veľmi vďační.Tak pridaj sa k nám, vyjadri súcit a spolupatričnosť a pozdrav spolu s nami našich starších spoluobčanov v Domove pre seniorov. Je to veľmi jednoduché, napíš pohľadnicu, napíš krátky list, vhoď ho v určený deň do krabice ...

             

            Žiaci I.A triedy spolu s triednou učiteľkou Mgr. I. Masnikovou

          • Pravidlá pre dištančnú formu vzdelávania počas mimoriadnej situácie

          •  Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe získaných a overených skúseností

             z dištančného vzdelávania pristupujeme k nastaveniu týchto pravidiel

             

            Naším cieľom je pomôcť žiakom, aby sa mohli ďalej vzdelávať, maturantom, aby mohli zmaturovať, pričom prioritou ostáva  zachovanie zdravia všetkých účastníkov vzdelávacieho procesu. Pre získanie spätnej väzby odporúčame žiakom i rodičom intenzívne komunikovať s vyučujúcimi a vedením školy.

            Predkladáme Vám pravidlá pre optimálny priebeh dištančného vzdelávania na našej škole:

            1. Dištančná forma vzdelávania žiakov GTV prebieha v zmysle odporúčaní MŠVVaŠ SR (www.ucimenadialku.sk) formou elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy prostredníctvom:

            · edukačného portálu EduPage,

            · sociálnych sietí a aplikácií,

            · e-mailovej komunikácie.

            Učitelia si už overili spôsoby a možnosti spolupráce so žiakmi a využívajú uvedené formy komunikácie.

            2. Zadávanie úloh pre žiakov prebieha v čase  od 7.30 do 15.00 hod. (po vzájomnej dohode aj v inom čase).

            Online aktivity, online testy vyučujúci realizujú v čase:

            • od 9.00 do 13.00 hod. pre žiakov I.O - IV.O,
            • od 10.00 do 14.00 hod. pre žiakov štvorročného štúdia a im prislúchajúce ročníky osemročného štúdia.

            Vyučujúci tieto aktivity priebežne evidujú, rovnako evidujú spôsob komunikácie so žiakmi, plnenie/neplnenie úloh a spôsob ich hodnotenia (slovne, známkou, absolvoval/neabsolvoval).

            3. Žiaci majú povinnosť zúčastňovať sa dištančného vzdelávania a plniť si stanovené vzdelávacie aktivity. Odovzdanie zadanej úlohy po určenom termíne sa pokladá za nesplnené, pokiaľ žiak neoznámi učiteľovi dôvod nevypracovania. Vyučujúci môže po dohode so žiakom stanoviť  jeden náhradný termín na jej vypracovanie, resp. prepracovanie, doplnenie.

            4. Ak sa žiak zo závažných dôvodov nemôže zúčastniť dištančného vzdelávania (zdravotné, rodinné, iné dôvody) alebo má technické problémy (nedostatočné pripojenie na internet, pokazený PC, a pod.), informuje o vzniknutej situácii triedneho učiteľa a problém čo najskôr rieši.

             

            Stará Ľubovňa 16.04.2020                                                   PaedDr. Klaudia Satkeová

                                                                                                                     riaditeľka školy

          • OZNÁMENIE PRE VEREJNOSŤ

          •       Riaditeľka Gymnázia Terézie Vansovej Stará Ľubovňa oznamuje, že

             

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 

             

            prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach

             

             v období od 30. marca 2020 do odvolania.

             

            Škola bude v danom čase pre verejnosť uzatvorená!

             

            V prípade potreby môžete využiť nasledovné kontakty:

             

            e-mail: riaditel@gymtv-sl.vucpo.sk

             

                                                                                  tel. kontakt: 0911 037 668.

             

                                                                                                                   PaedDr. Klaudia Satkeová

                                                                                                                       riaditeľka školy

          • Opatrenia MŠVVaŠ SR z 24.marca.2020

          • Školy ostanú zatvorené až do odvolania. Rozhodol o tom Úrad verejného zdravotníctva SR reagujúc na opatrenia týkajúce sa zabránenia šíreniu nového koronavírusu.   

              „Písomné maturity" sa v tomto školskom roku neuskutočnia, interná časť maturitnej skúšky, teda "ústne maturity", by sa mala konať najskôr do dvoch týždňov od obnovenia výučby. Interná maturita sa bude konať v termíne do 30. júna 2020. Pre školský rok 2019/2020 sa ruší aj Testovanie-9, teda monitor, ktorý píšu žiaci deviateho ročníka a žiaci štvrtého ročníka osemročných gymnázií.    

            „Budem robiť všetko preto, aby sme školský rok štandardne ukončili. Možno to situácia s vírusom skomplikuje, ale ja verím, že to spoločne zvládneme a hlavne ostaneme zdraví. Chcel by som tiež ubezpečiť učiteľov a rodičov, že neprebrané učivo nebudeme považovať za problém a presunieme ho do ďalšieho ročníka," ubezpečuje minister školstva.    

            Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. mája a k prihláške sa nebude vyžadovať potvrdenie od lekára. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna. Posúvajú sa aj termíny zápisov do základných škôl. Tie by sa mali uskutočniť v druhej polovici apríla, od 15. do 30. apríla, ale bez osobnej prítomnosti detí. Podávanie žiadostí do materských škôl bude prebiehať od 30. apríla do 31. mája 2020.    

            V prípade vysokoškolákov chce minister školstva apelovať na Slovenskú rektorskú konferenciu, aby akceptovala tento stav a nastavila štandardy vzdelávania podľa súčasnej situácie.    

              Rovnako predstavil novú platformu na dištančné vzdelávanie – webovskú stránku www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie. Stránka bude k dispozícii v najbližších dňoch.   

              "Budem sa snažiť hľadať ďalšie riešenia, ako toto celé rodičom aj učiteľom uľahčiť. Chcel by som zároveň vyzvať rodičov aj učiteľov, aby boli zhovievaví, aby spolu komunikovali, počúvali sa a snažili sa vzájomne si pomôcť. Pre nás všetkých je to nová situácia. Preto sa snažme, prosím, čo najviac spolupracovať, "  vyhlásil minister Branislav Gröhling.

          • Oznámenie pre verejnosť

          •        Riaditeľka Gymnázia Terézie Vansovej Stará Ľubovňa oznamuje, že na základe

             

            Usmernenia ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

             

            sa prerušuje vyučovanie na škole

             od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            Škola bude v danom čase pre verejnosť uzatvorená!

             

            V prípade potreby môžete využiť nasledovné kontakty:

            e-mail: riaditel@gymtv-sl.vucpo.sk

            tel. kontakt: 0911 037 668. 

             

             

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje