• ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

          • Aj tento školský rok sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Prvá časť olympiády sa konala 6.11.2019 a prebehla formou testov, v ktorých sa testovala predovšetkým znalosť gramatiky a slovnej zásoby, ako aj zručnosť čítanie s porozumením. Záujem študentov bol veľký, o čom svedčí počet súťažiacich. Vo všetkých kategóriách súťažilo spolu 40 študentov.

             

            Poradie v jednotlivých kategóriách po prvom kole:

            Kategória 1A:

            1. miesto: D. Rýdzik (II.O)

            2. miesto: Š. Vasiľ (II.O)

            3. miesto: S. Begonja (I.O)

            Kategória 1B:

            1. miesto: K. A. Vranovská (IV.O)

            2. miesto: D. Živčák (III.O)

            3. miesto: P. Begalová (III.O)

            Kategória 2A:

            1. miesto: F. Škvara (VI.O)

            2. miesto: A. Hurtoš (II.A)

            3. miesto: J. Malachovská (I.B)

            Kategória 2B:

            1. miesto: B. Setlák (IV.B)

            2. miesto: R. Štefančík (IV.B)

            3. miesto: E. Goliášová (VII.O)

            Vzhľadom na minimálny rozdiel získaných bodov v písomnej časti medzi prvými tromi umiestnenými v jednotlivých kategóriách prebehlo 13.11.2019 ústne kolo olympiády v anglickom jazyku, ktoré viedol náš lektor John Paul Graham. V druhom kole súťažiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch priečkach v predchádzajúcom kole, súperili v hovorení. Na základe výsledkov tejto zručnosti na oblastné kolo postupujú:

            Kategória 1A: D. Rýdzik

            Kategória 1B: K. A. Vranovská

            Kategória 2A: J. Malachovská

            Kategória 2B: R. Štefančík

            Kategória 1C: M. K. O'Reilly

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšej reprezentácii.

             

             

          • Výročie vzniku školy

          • G y m n á z i u m    T e r é z i e   V a n s o v e j

            Stará Ľubovňa

             

            si dovoľuje oznámiť

            svojim absolventom, rodičom, bývalým zamestnancom, priateľom a širokej verejnosti, že v dňoch

             

             11. – 12.12.2019

             oslávi svoje

             70+. narodeniny

             

            kultúrno-umeleckým programom spojeným s prehliadkou školy.

             

            Túto výnimočnú udalosť môžete podporiť akýmkoľvek spôsobom.

            V prípade finančného príspevku na číslo účtu:SK83 0900 0000 0005 3066 2423.

          • Knižnica – miesto zábavy a učenia

          • Ľubovnianska knižnica ponúka množstvo kreatívnych a inšpiratívnych podujatí pre svojich čitateľov. Zo širokej ponuky sme využili stretnutie s pani doc. Krajč Zamiškovou, ktorá z nás dostala také zmysluplné myšlienky, že sme boli prekvapení, čo všetko v nás drieme. Práca s textom, s bábkou i samotné tvorivé písanie sú aktivity, ktoré podporujú a vychovávajú tvorivého človeka, ktorými sa chceme stať.

            žiaci IV.O

            Buď empatickým. To bolo heslo učenia sa v knižnici s pani knihovníčkou Lukačovskou. Najskôr sme vyjadrili svoje pocity, nálady z nášho školského dňa, a potom sme sa započúvali do poviedky o chlapcovi s telesným postihnutím. Vcítiť sa do pocitov hlavného hrdinu je pre nás ťažké, ale spoločnými silami sme napísali list a popriali veľa – preveľa zdravia. V závere návštevy knižnice sme sa rozbehli pomedzi regále a vypožičali sme si nové knihy. Čítanie nás baví.

            žiaci I.O

             

          • Príjemné s užitočným alebo 1.A na Sliezskom dome

          •  

            Babie leto nám doprialo užiť si slniečko a nádherné farby jesene vo Vysokých Tatrách. Študenti 1.A triedy Gymnázia Terézie Vansovej spolu s triednou učiteľkou Mgr. Ivetou Masnikovou sa v sobotu 19.10.2019 vybrali na svoju prvú spoločnú túru. Naše kroky viedli z Tatranskej Polianky až k najvyššiemu položenému hotelu na Slovensku – Sliezsky dom, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 1670 m n.m. a leží vo Velickej doline. Počas výstupu ako aj zostupu sme pozbierali všetky plastové fľašky, ktoré sme po nedisciplinovaných turistoch našli a ktoré sme zahodili až v kontajneroch určených na plastový odpad. Táto túra bola naša prvá spoločná, avšak určite nie posledná.

              

          • O alkohole inak

          •       O tom, aké nebezpečné môže byť požívanie alkoholických nápojov, pokiaľ nemáme žiadne hranice, poznáme. Viete však, že alkohol z neoverených zdrojov býva častou príčinou úmrtí či rôznych chorôb s trvalými následkami? Tento problém každým rokom prudko stúpa. Pod vplyvom dobrej nálady, popularity, presviedčania ostatnými a nekontrolovanej odvahy zabúdame na to, čo je pre nás v skutočnosti najlepšie. Počuli ste už o fetálnom syndróme? Fetálny alkoholový syndróm (FAS) je súbor príznakov u novorodenca, ktoré vznikli počas tehotenstva následkom nadmerného pitia alkoholu u matky. Je dôležité o tom hovoriť. Toto a oveľa viac sa študenti II.A, II.B a VI.O dozvedeli na zaujímavej prednáške od p. Kyseľovej z RÚVZ Stará Ľubovňa. Žiaci dostali odpovede na mnohé doteraz nezodpovedané otázky, upevnili si reálny pohľad na svet okolo seba a videli následky ľahostajnosti v praxi. 

          • Folklórny súbor Ľubovňan v Číne

          • Cesta dlhá tisíce míľ sa začína jediným krokom.“

            Aj tá naša cesta sa začala prvým neľahkým krokom. Folklórny súbor Ľubovňan vznikol pred 24 rokmi ako krúžok ľudového tanca pri Gymnáziu Terézie Vansovej. Dnes po vyše dvoch dekádach svojej existencie sa môže pochváliť okrem iného aj tým, že bol reprezentovať slovenskú kultúru až v ďalekej Číne.

            V dňoch 30. septembra až 6. októbra sme sa zúčastnili medzinárodného folklórneho festivalu v hlavnom meste Čínskej ľudovej republiky, Pekingu. Po vyše 35 hodinovej ceste sme konečne dorazili do mesta, ktorého počet obyvateľov niekoľkokrát prevyšuje našu republiku, konkrétne 21,5 milióna. Človek si ani nedokáže predstaviť, ako veľké také mesto je. Idete tri hodiny autobusom a stále ste v tom istom meste. Na letisku nás už čakala naša Juliet, miestna sprievodkyňa, ktorá sa o nás celý čas starala. A prvý večer mala ťažkú úlohu – naučiť nás jesť pomocou čínskych paličiek. Náš program bol pomerne nabitý, keďže každé ráno sme vstávali a odchádzali z hotela pred siedmou hodinou a vracali sa neskoro večer. Festival, ktorého sme sa zúčastnili, bol uzatváracím ceremoniálom celosvetovej výstavy EXPO Beijing 2019 a osláv 70. výročia vzniku Čínskej ľudovej republiky. Rozdielnosť našich kultúr sme si všimli už od príletu. Čína je proste neopísateľná. Monumentálne stavby, ktoré sa bok po boku prelínajú so starobylou architektúrou. Správanie ľudí, ktorí nás brali mnohokrát ako atrakciu a fotili sa s nami, pretože tam až tak veľa Európanov nechodí. Všade vládol poriadok a vyhrávali miestne, komunisticky režim podporujúce piesne. Cenzúra internetu, ktorá nám vytvárala vrásky na čelách či ulice obsypané stromami. Aj čínska kuchyňa nám ukázala svoje špeciality. V skratke - ryža, zelenina, veľa korenia a málo mäsa. Odtancovali sme viacero vystúpení, či už na hlavnom pódiu otváracieho a záverečného ceremoniálu, alebo v malých dedinkách neďaleko Pekingu. Festivalu sa zúčastnilo vyše 20 súborov z celého sveta. Ukázali sme Číne našu kultúru a ona nám ukázala svoju. Vo svojom voľnom čase sme navštívili Veľký čínsky múr, Zakázané mesto, Letný palác, Pagodu, kde je uložený zub Budhu či iné zaujímavé miesta. Ochutnali sme tradičné čínske čaje a naučili sa zopár základných slov. Týždeň bol ale akurát dlhý na to, aby sme sa tešili domov. Záverečný ceremoniál Beijing International Tourism Festival uzavrel nielen celú výstavu EXPO Beijing 2019, ale aj náš výlet. To, čo sme si odniesli, nie sú iba zážitky a spomienky, ale aj pohľady a názory na to, ako sa žije na opačnej strane zemegule. Až keď človek preletí vyše 7500 kilometrov, uvedomí si, že svet je naozaj veľký a síce je všade dobre, doma je vždy najlepšie. Nám zostáva poďakovať sa Číne za to, čo nám ukázala a čo nás naučila a ďalej  pracovať na sebe, aby sme boli ešte lepší.

            Ďakujeme všetkým, ktorí našu cestu podporili, najmä Prešovskému samosprávnemu kraju, mestu Stará Ľubovňa a Gymnáziu T. Vansovej.

            Text a foto: Erik Pavlišín

          • DNI NEZÁBUDIEK 2019

          •   

             

            Dobrý deň, kúpte si nezábudku a podporte duševné zdravie.“

             

            Takto sme oslovovali okoloidúcich v dňoch 3. - 4.10.2019. Tohtoročná zbierka sa niesla pod heslom: „Ako sa máš?“ Hlavným cieľom zbierky bolo poukázať na dôležitosť duševného zdravia a prevencie psychických problémov a chorôb. Dni nezábudiek organizuje Liga za duševné zdravie, ktorí tak ako každý rok, aj tento rok chcú pomôcť ľuďom s psychickými problémami. Aj napriek nepriaznivému počasiu sa do zbierky zapojili študentky druhého ročníka: Klára Zahorjanová, Veronika Redajová, Jaroslava Balážová, Kamila Pekyová, Nikoleta Šlosárová, Dorota Pčolková, Katarína Ondičová, Kristína Galajdová, Miriam Kopčáková a Radka Šlosárová.

             

            Vďaka našim dobrovoľníkom sa podarilo vyzbierať 499,10 eur. ĎAKUJEME! :)

              

          • Cezpoľný beh

          • Prvý upršaný októbrový štvrtok sa niesol v duchu atletiky. Športovci z celého okresu si mali možnosť zmerať svoje sily vo vytrvalostnej súťaži Cezpoľný beh. V náročných poveternostných podmienkach sa nám podarilo obsadiť dve 2. miesta, v kategórii chlapcov ZŠ a v kategórií dievčat SŠ. Za jednotlivcov sa na stupienok víťazov postavili Janka Malachovská, ktorá obsadila 2. miesto a na 3. miesto vystúpila Klaudia Halčáková. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

             

            Farby našej školy hájili:

             

            Dievčatá ZŠ:

             

            Kristína Romanova III.O

             

            Alexandra Balážová III.O

             

            Júlia Alexanderčíková I.O

             

            Chlapci ZŠ:

             

            Mário Podracký III.O

             

            Juraj Kuzmiak III.O

             

            David Kormanik II.O

             

            Dievčatá SŠ:

             

            Jana Malachovská

             

            Klaudia Halčáková

             

            Katarína Fabisová

             

            Chlapci SŠ:

             

            Viliam Kasperkevič VIII.O

             

            Matúš Bucko VIII.O

             

            Gabriel Murdza VIII.O  

          • Pohár o predsedu PSK

          •  

            1.10.2019 sa v Bardejove uskutočnil krajský turnaj v mix volejbale učiteľov – Pohár predsedu PSK. Na turnaji štartovalo 9 družstiev z celého kraja. Pedagógovia z okresu Stará Ľubovňa a Sabinov vyhrali svoju skupinu. O postup do finále prehrali so Sninou, v najlepšom zápase na turnaji, v pomere 2:0. V súboji o tretie miesto súťažili s Bardejovom, kde vyhrali 2:0. Blahoželáme ku krásnemu 3. miestu.

             

            Našu školu reprezentovali: Mgr. J Hennel, Mgr. R. Barlík a Mgr. J Fidermák.

             

          • Banánový beh

          •  

            V predjarmočný štvrtok sa v Starej Ľubovni konal tradičný Banánový beh. Našim gymnazistom sa vďaka ich bojovnosti a cieľavedomosti podarilo umiestniť na krásnom bronzovom mieste. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

             

            Reprezentanti:

             

            Tadeáš Matfiak I.O

             

            Natália Nedoroščíková I.O

             

            Isabella Szakallová I.O

             

            Jaroslav Hrebík I.O

             

            Júlia Alexanderčíková I.O

             

            Lucia Česelková II.O

             

            Alex Hudák II.O

             

            Filip Krafčík II.O

             

            Juraj Kuzmiak III.O

             

            Patrícia Begalová III.O

             

            Kristína Romanová III.O

             

            Mário Podracký III.O

             

            Matej Jánoško IV.O

             

            Miriam Firmentová IV.O

             

            Monika Podhorská IV.O

             

            Adrián Kubis IV.O

          • ...Meníme školu na Zelenú....

          • ... ĎAKUJEME všetkým šikovným a ochotným žiakom, pedagógom, nepedagogickým zamestnancom za pomoc pri skrášľovaní okolia školy,

            ... ĎAKUJEME za vynaložené úsilie a námahu predovšetkým  žiakom z II.A – Jakubovi Mačugovi, Jankovi Marchevkovi a Tobiasovi Polomčákovi,

            ... ĎAKUJEME za spoluprácu aj záhradnému centru  ATRIUM Stará Ľubovňa.

          • Zelená škola

          • V školskom roku 2019/2020 sme sa zaregistrovali do programu Zelená škola s možnosťou získať medzinárodný certifikát a vlajku Eco-Schools. Dĺžka certifikačného obdobia je dva školské roky. Počas tohto certifikačného obdobia sa naša škola bude venovať  prioritnej téme - Zeleň a ochrana prírody.

            V programe Zelená škola sa uplatňuje praktická metodika 7 krokov, ktorá bola pre školy vypracovaná podľa systémov environmentálneho riadenia (EMAS/ISO 14 001):

            1. Kolégium Zelenej školy – vytvorenie akčnej skupiny;
            2. Environmentálny audit - analýza súčasného stavu školy vo vybranej téme, ktorá je podkladom pre systematické plánovanie;
            3. Environmentálny akčný plán (EAP) - vízia školy v environmentálnej oblasti, rozpracovaná na čiastkové ciele a konkrétne aktivity;
            4. Monitorovanie a priebežné hodnotenie plnenia akčného plánu - priebežné monitorovanie priebehu programu na škole a úspešnosti zavádzaných opatrení v rámci naplánovaného EAP;
            5. Pro-environmentálna výučba – zapracovanie environmentálnej výchovy do vyučovania;
            6. Informovanie a spolupráca - presah environmentálnych aktivít do života školy a jej okolia;
            7. Eko-kódex - žiakmi umelecky stvárnené hodnoty a profilácia školy.

            Zelená škola pomáha rozvíjať tieto zručnosti:

            • schopnosť riešiť reálne potreby svojej školy a okolia;
            • spolupracovať v tíme, ale vedieť konať aj samostatne;
            • kriticky myslieť a vyjadriť svoj názor;
            • byť tvoriví, aktívni a zvedaví;
            • prijať zodpovednosť za svoje činy a rozhodnutia.

            Ak chceš rozvíjať sám seba, vnášať nové pohľady na životné prostredie a stať sa členom  Kolégia Zelenej školy – stretneme sa 14.10.2019 cez prestávku po 2. vyuč. hodine v biologickom laboratóriu.

             

          • Už je to tradícia...

          • Na Oravu vedie veľa ciest, ale my sme si tentokrát vybrali tú, ktorá prechádza Poľskom. Po prekročení štátnych hraníc nás 25.9.2019 privítala hornatá Orava so svojou Babou horou. Veď práve tu, v starej hájovni, sa odohral príbeh lásky z Hájnikovej ženy , ktorý zvečnil P.O. Hviezdoslav. Časť expozície je venovaná ďalšiemu známemu spisovateľovi Milovi Urbanovi, autorovi románu Živý bič. Naša púť za majstrami slova pokračovala smerom na juh. Boli sme radi, že sme sa ako poslední v tejto sezóne mohli preplaviť loďou po Oravskej priehrade na Ostrov umenia. Tu nás privítala zbierka starobylých sakrálnych sôch a súsoší z dreva a socha Antona Bernoláka, ktorý sa tu narodil. Naša cesta pokračovala do Jasenovej, rodiska Martina Kukučína, kde sme získali ďalšie informácie o našom spisovateľovi, ktorý je známy aj v Chorvátsku a v Južnej Amerike. Na ceste do Leštín, kde sme si prezreli artikulárny evanjelický kostolík, sme prešli Vyšný Kubín, rodisko P.O. Hviezdoslava a Margity Figuli, autorky novely Tri gaštanové kone.

            Naša literárno- historická exkurzia pokračovala na druhý deň v srdci Slovenska v Martine. Tu sme sa pobavili v Slovenskom komornom divadle na predstavení zo súčasnosti pod názvom Fóbie. Naša cesta za literatúrou a históriou viedla do starobylej Banskej Štiavnice. Navštívili sme Mineralogické múzeum, ale najväčší dojem na nás urobil zrenovovaný dom známej rodiny Pišlovcov, ktorý sa zmenil na Epicentrum lásky, a to lásky Andreja Sládkoviča k  Márii Pišlovej. Najkrajšiu a najdlhšiu báseň na svete venovanú žene menom Marína sme si mohli vypočuť v podaní hereckých hviezd / Táňa Pauhofová, Emília Vášaryová, Ľuboš Kostelný/ z rozprávajúcich obrazov. V okolí Banskej Štiavnice sa nachádza historický kaštieľ Svätý Anton, v ktorom istú čas života prežil bulharský cár. Tento kaštieľ v sebe skrýva aj nádhernú zbierku poľovníckych trofejí a historického nábytku. Záver našej dvojdňovej cesty za poznaním patril Banskej Bystrici. V rámci 75. výročia SNP sme si pozreli Múzeum SNP a vypočuli hodnotný výklad o tejto hrdinskej udalosti našich novodobých dejín. Naše putovanie za literatúrou a históriou sa skončilo 26.9.2019. Tešíme sa, že vďaka našim slovenčinárkam sa táto jesenná exkurzia stáva tradíciou. Ďakujeme, že sme mohli by jej súčasťou a veríme, že si to o rok užijú aj naši mladší spolužiaci.

             

            študenti 2.A, 2.B a VI.O

              

          • Kritéria hodnotenia za jednotlivé predmety a ročníky

          • Na webovú stránku bola pridaná záložka Kritéria hodnotenia.

            V tejto záložke nájdu žiaci a rodičia informácie o obsahu učiva za jednotlivé predmety a ročníky, formách hodnotenia, ale aj váhe jednotlivých známok.

            Veríme,že aj týmto spôsobom pomôžeme ľahšie sa orientovať pri zvládaní vyučovacích  predmetov.

            Táto záložka nie je verejná a je prístupná len po prihlásení.

          • NOC VÝSKUMNÍKOV

          • Piatok 27.9.2019, krásne slnečné ráno. Na vlakovej stanici v Starej Ľubovni začalo netradičné účelové cvičenie triedy II.O. Osobným vlakom sme cestovali do mesta Poprad. Z vlakovej stanice POPRAD-TATRY sme pokračovali pochodom do OC MAX, využili sme naše zmyslové orgány na orientáciu v meste PP. V  OC MAX sa konali vedecko-populárne aktivity, workschopy a prednášky. Všetci sme si prehĺbili vedomosti, zažili netradičnú vedu, niektorí sme si vyrobili zaujímavé predmety. Na záver sme absolvovali spiatočný pochod na vlakovú stanicu POPRAD-TATRY. Pomocou grafikonu sme vyhľadali spojenie do Starej Ľubovne a bezpečne sme  docestovali domov.                                                                                                                                                      Trieda   II.O

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV V GYMNÁZIU TERÉZIE VANSOVEJ

          •   26. september je tradične oslavovaný ako Európsky deň jazykov. Aj v našom Gymnáziu Terézie Vansovej sa tento deň niesol v podobnom duchu. My, študenti IV.O, sme si spolu s našou učiteľkou anglického jazyka Mgr. Ivetou Masnikovou pripravili krátke prezentácie a interaktívne aktivity v anglickom jazyku.

              Poukázali sme, prečo je dôležité učiť sa cudzie jazyky a predstavili sme niektoré krajiny EÚ. Vzhľadom na vymedzený časový limit a počet skupín, ktoré spolu s nami oslavovali tento deň, si sami študenti, ktorí sa prišli na naše prezentácie pozrieť, sami zvolili, ktorú krajinu virtuálne navštívia, ktoré pamiatky uvidia a ktoré tradičné jedlo ochutnajú. V závere každej prezentácie bol kvíz, v ktorom sme otestovali znalosti našich spolužiakov nielen z anglického jazyka, ale aj z geografie krajín Európskej únie.

              Tento deň bol výnimočný aj z toho hľadiska, že sme stáli pred našimi mladšími aj staršími spolužiakmi, prednášali a prezentovali v anglickom jazyku a presvedčili sme sa, že na to, aby sme zaujali menšie aj väčšie skupiny, musíme byť dobrí v jazyku, kreatívni v nápadoch a flexibilní v realizácii. Boli sme prví, ktorí priniesli Európsky deň jazykov do našej školy, ale určite nie poslední. Veď o rok môžeme osláviť tento deň v inom jazykovom šate.

             

            Študenti IV.O GTV

          • DOFE

          • Program Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE) sa realizuje v 140 krajinách sveta a ročne ho absolvuje viac ako 1,3 milióna mladých ľudí, vďaka čomu DofE uznávajú špičkové svetové univerzity a takisto najväčší svetoví zamestnávatelia pri prijímacích pohovoroch. Hlavným dôvodom je, že tieto inštitúcie hľadajú v mladých ľuďoch predovšetkým rozvinuté charakterové vlastnosti ako napr. samostatnosť, vytrvalosť, cieľavedomosť a schopnosť prevziať za seba zodpovednosť, ktoré DofE priamo rozvíja.

            Mladý človek si sám stanovuje ciele, ktoré musí po dobu realizácie programu (6-18 mesiacov+) napĺňať. Učiteľ alebo dobrovoľník v programe figuruje ako mentor a rovnocenný partner, ktorý účastníka vedie k napĺňaniu svojich cieľov v oblastiach ako Šport, Rozvoj talentu, Dobrovoľníctvo a Dobrodružná expedícia. Program DofE tak poskytuje mladým ľuďom priestor na realizáciu svojho talentu, svojich záujmov, rozvíja motiváciu a osobnú a spoločenskú zodpovednosť. Zapojeným školám a učiteľom okrem iného ponúka možnosť zvýšiť touto skúsenosťou svoje organizačné a profesionálne zručnosti.

            V minulom roku bolo na Slovensku do DofE zapojených vyše 3000 účastníkov. Momentálne sa DofE realizuje na vyše 160 organizáciách a školách.

             

            Naša škola je do programu zapojená prvý rok.

             

            V prípade záujmu o zapojenie sa do programu, prosím, kontaktujte Mgr.Barlík, Mgr.Kormaník

             

            www.dofe.sk

          • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov

          • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu je vzdelávací program pod záštitou britskej kráľovskej rodiny. Ide o jeden z popredných programov pracujúcich s mladými ľuďmi, ktorý ich pripravuje na život a zamestnanie. V roku 2013 sa do programu zapojilo viac ako milión mladých ľudí z viac ako 140 krajín sveta. Počas takmer 60-ročnej existencie DofE inšpiroval a zmenil životy viac ako ôsmim miliónom mladých ľudí na celom svete. DofE môže hrať kľúčovú rolu v rozvoji študentov mimo vyučovania prostredníctvom vytvárania príležitostí pre mládež na rozvíjanie ich zručností, zdravého životného štýlu, pomoci druhým a prostredníctvom zážitku z Dobrodružnej expedície. Za svoje úsilie sú študenti oceňovaní prestížnym certifikátom, ktorý má celosvetovú platnosť a hodnotu. Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu ráta s tým, že každý mladý človek má potenciál uspieť bez ohľadu na to z akého prostredia vychádza. Mladí ľudia, ktorí sa zapoja do programu, sa stávajú sebaistejšími, cieľavedomejšími, rozvíjajú svoje zručnosti v oblastiach ako komunikácia, riešenie problémov a líderstvo.  

            Stránka Národnej kancelárie programu DofE na Slovensku: www.dofe.sk
            Oficiálna stránka medzinárodnej Nadácie programu: www.intaward.org

            Program DofE na GTV Stará Ľubovňa

            V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa DofE kontaktujte:
            • Mgr. Róbert Barlík  - barlik85@gmail.com
            • Mgr. Ivan Kormaník – ivokormanik@gmail.com

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje