• Deň vody v projekte e-Twinning

          • Žiaci V.O sa zúčastnili projektu PROTECTING DROPS v rámci programu partnerstva škôl e-Twinning. Ked’že 22.marec je Svetovým dňom vody, žiaci v tomto projekte mali za úlohu tematicky vyrobiť kvapky vody s krátkym odkazom ako chrániť vodu a zabraňovať tak jej znečisteniu. Na výrobe “drops“ pracovali žiaci do apríla. Za ten čas si v V.O triede pripravili výstavu, na ktorú pozývajú študentov, aby sa inšpirovali ako môžu pomôcť nášmu životnému prostrediu udržiavať a zveľad’ovať ho.

          • Florbalisti na kraji tretí

          • Aj chlapci boli na krajskom kole úspešní a vybojovali pre našu školu krásne 3. miesto. Blahoželáme!!!

            Na súťaži sa zúčastnili: Andrej Bujňák(1.B), Dominik Jeleň (2.A), Kristián Barlík (2.B), Filip Knapík (3.B), Vlado Stašák, Kristián Stolár (4.C), Filip Bucko, Daniel Dudiak, Jakub Živčák, Tomáš Šipoš, Samuel Pokrivčák (VIII.O).

          • Veľký úspech našich florbalistiek na kraji

          • V Prešove na kraji si dievčatá ľahko poradili so súpermi z Lipian, Humenného a Levoče. Po vybojovaní prvého miesta v skupine postúpili do finále. Vo finále sme sa stretli s ťažkým súperom z Prešova. Dievčatám sa podarilo úspešne reprezentovať našu školu a vybojovali na kraji nádherné druhé miesto. BLAHOŽELÁME!!!

            Na súťaži sa zúčastnili: Miriam Kopčáková (1.A), Tamara Točeková a Klára Zahorjanová (1.B), Tamara Pjatáková a Gabriela Kormaníková (2.A), Andrea Kuľandová a Andrea Kirschner (2.B), Nátália Rybovičová (3.A), Diana Zimová a Kristína Štucková(3.B).

          • Okresné kolo vo florbale chlapcov a dievčat stredných škôl

          • Naši florbalisti a florbalistky si na okresnom kole vybojovali prventstvo a tým aj postup na krajské kolá.

            Dievčatá si ľahko poradili so súpermi z Obchodnej akadémie Stará Ľubovňa, Strednej odbornej školy Stará Ľubovňa a Cirkevného gymnázia sv. Cyrila a Metoda.

            Chlapci po postupe zo skupiny úspešne zdolali SOŠ technickú a obchodnú akadémiu.

             

            Našim úspešným florbalistom a florbalistkam blahoželáme!

          • Tanec na šachovnici

          • Aj keď je pravdou, že jar a s ňou neodmysliteľne spojená Veľká noc sú plné tých najrôznejších farieb, v utorok 16. apríla boli dôležité len dve z nich – biela a čierna. Konal sa už v poradí tretí šachový turnaj zorganizovaný samotnými študentmi a prebiehal na prvých štyroch vyučovacích hodinách. Hoci by sa šachový turnaj mohol niekomu zdať ako nezáživné vysedávanie a nuda, opak je pravdou. Myšlienka šachového turnaja sa teší čoraz väčšej obľube a nadšeniu zo strany žiakov, čo vidno nielen na počte účastníkov, ktorých je stále viac a viac, ale rovnako tak na veľmi príjemnej atmosfére, ktorá prekvitá počas všetkých odohratých partií. Šach, táto výnimočná hra, dokáže skĺbiť zábavu s inteligenciou a zaujať.  V priebehu celého turnaja nebola núdza o prekvapenia, smiech,  rýchle výhry, nešťastné prehry či napínavé partie do posledného ťahu. Po nespočetnom množstve šach matov a klepnutí po hodinkách organizátori rozhodli o víťazoch v dvoch kategóriách – chlapci a dievčatá. Víťazi si odniesli pekné ceny a všetci účastníci cenné skúsenosti.

                      Ďakujeme školskej jedálni za priestory, ŠO ŠKM Stará Ľubovňa a CVČ Stará Ľubovňa za zapožičanie šachových súprav.

             

            Dievčatá:

            1. Mária Rúrová   (III.A)
            2. Mária Pirhalová   (I.A)
            3. Adriana Katreničová   (III.A)

            Chlapci:

            1. Damián Fedorko   (V.O)
            2. Vincent Orlovský  (IV.A)
            3. Dávid Šutor  (IV.A)
          • Štúrovo pero 2019

          •  

            Koncom minulého týždňa sa časť redakčnej rady časopisu Gymploviny zúčastnila na slávnostnom vyhodnocovaní 25. ročníka celoslovenskej súťaže Štúrovo pero 2019 vo Zvolene. Súčasťou tejto dvojdňovej akcie boli aj diskusie s rôznymi hosťami. Svojou účasťou spestril prvý deň veľvyslanec Veľkej Británie na Slovensku, pán Andrew Garth, s ktorým sme sa okrem klasických tém mohli porozprávať o dôležitých skutočnostiach Brexitu. Svojimi slovami vyzdvihol dôležitosť tejto jedinečnej súťaže, ktorej organizovanie ja najmä v tejto dobe veľmi dôležité, keďže sa stále viac stretávame s obmedzovaním slobody slova. Pán veľvyslanec zdôraznil: „Novinári sú hovorcami spoločnosti.“ Je teda nepredstaviteľné, že by ich práca bola dehonestovaná z dôvodu osobných záujmov.

             

            Piatkový večer pokračoval aj besedou s Lukášom Dikom (bývalý šéf spravodajstva RTVS), ktorý nám okrem svojich bohatých skúseností odovzdal aj zopár praktických rád do našej novinárskej práce, hlavne z vizuálneho hľadiska a zhodnotil aj jednotlivé články.

             

            Prvý deň sme ukončili stretnutím s Patrikom Hermanom (redaktorom relácie Reflex, Markíza), ktorý označil našu titulnú fotku posledného čísla časopisu doslova za „božskú“. Všeobecne zosumarizoval hlavné body, ako by mal vyzerať stredoškolský časopis, pričom sa najviac zameral na fotografie. V rámci voľného večera sme sa na internáte, kde sme boli ubytovaní, mohli porozprávať s redaktormi iných časopisov a vzájomne si tak vymeniť poznatky z praxe i zábavné príhody, ktoré tvorba stredoškolského časopisu prináša.

             

            V sobotu pokračoval náš program besedou s pánom Pavlom Vitkom,  predsedom poroty našej kategórie. Po diskusiách a rozhovoroch prišiel konečne čas na to najdôležitejšie – slávnostné vyhodnotenie. V ňom sme získali Cenu televízie Markíza I. stupňa, ktorá je vlastne 4. miestom v celkovom poradí . Takýto úspech v konkurencii 70 stredoškolských časopisov z celého Slovenska je pre nás veľkým povzbudením do ďalšej tvorivej práce. Sme veľmi radi, že sme sa tohto podujatia mohli zúčastniť a veríme, že cenné rady a postrehy od skúsených novinárov posunú náš časopis ešte viac dopredu.

             

            Dovidenia o rok, milí kolegovia! 

             

                                                    Erik Pavlišín, Vladimíra Krempaská

             

             

          • Blahoželáme!

          • Utorok 9. apríla 2019 sa uskutočnilo obvodné kolo MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY kategórie Z6, Z7, Z8.
            Naši žiaci sa umiestnili na: 1. mieste - Filip Krafčík, I.O (kategória Z6)
                                                       2. mieste- Dominik Živčák, II.O (kategória Z7)
                                                       úspešný riešiteľ - Tímea Anna Wilmanová, II.O (kategória Z7)
            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu GTV  a blahoželáme...  

          • Jazykový kvet 2019 v rukách GTV a úspech na Olympiáde v nemeckom jazyku

          •  

            Po úspechu Patrície Fábovej z II.O / osemročné štúdium / na krajskom kole ONJ, na ktorom získala 3. miesto vo svojej kategórii, prišlo aj jazykové víťazstvo!

             

            Dňa 8.4.2019 sa študentkám Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni podarilo dosiahnuť skvelý úspech na krajskom kole recitačnej súťaže Jazykový kvet v Prešove. Po poctivej príprave a postupe z kvalifikačného kola sa Klára Langová (III.O) umiestnila na krásnom 1. mieste vo svojej kategórii v nemeckom jazyku a  vybojovala si aj postup na celoslovenské kolo súťaže. Rovnaký úspech dosiahla aj Viktória Kubisová (III.A), ktorej sa taktiež podarilo získať 1. miesto a postup na celoslovenské kolo v anglickom jazyku. K úspechu gratulujeme a obom dievčatám držíme palce na celoslovenskom kole súťaže.

              

          • DEŇ NARCISOV 2019

          • Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis ?

            Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná finančná zbierka Ligy proti rakovine. Už 23. rok ulice nášho mesta – tentokrát štvrtok - 11.apríla 2019 - zaplavili žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripol na svoj odev, vyjadril týmto gestom podporu a spolupatričnosť ľuďom , ktorí bojujú s rakovinou.  Vďaka našim dobrovoľníkom sme vyzbierali v uliciach mesta a v škole :  972, 11 EUR.

            ĎAKUJEME. 

            lpr_den_narcisov_banner_750x500.jpg​​​​​​​  

          • Na doskách, ktoré znamenajú svet

          •         Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ponuka ísť na divadelné predstavenie nie je pre študentov príliš zaujímavá. Zdanie však klame a študenti si už po prvej návšteve divadla nevedeli myšlienku takéhoto výletu vynachváliť. Určite to nebola náhoda, pretože ako sami hovoria, návšteva divadla v sebe skrýva čosi viac. Spája sa tu humor s inteligenciou a nadšením, ktoré v žiakoch pretrvávajú dlho aj po odchode z divadla. Preto sa každoročné organizovanie divadelných predstavení stalo na našej škole už peknou tradíciou. V utorok 9. apríla sa žiaci prvého a tretieho ročníka vybrali do Divadla Jonáša Záborského v Prešove na skvelú, časom opradenú komédiu Ženba na námet ruského klasika N. V. Gogoľa s hviezdnym osadením v réžii Svetozára Sprušanského. Divadelné predstavenie o svadbe starej dievky Agáty so starým mládencom Podkolesinom priniesol mnoho úsmevných momentov, ktoré sa ihneď pretavili do smiechu divákov. Pozitívne ohlasy žiakov na seba po predstavení nenechali dlho čakať a dokonca mali študenti možnosť odfotiť sa so samotnými hercami.  

          • ÚSPECHY V KRAJSKOM KOLE SOČ

          • Dňa 5. apríla 2019 sa žiaci tretieho ročníka, ktorí sa umiestnili na prvých priečkach školského kola SOČ, zúčastnili krajského kola. Táto krajská prezentácia SOČ sa odohrávala za dverami budovy Strednej priemyselnej školy stavebnej v Prešove. Žiaci našej školy predstavili rôzne témy. Súťažilo sa v 17 odboroch. Naša škola mala zastúpenie v 5 z nich, a to so šiestimi prácami. O zaujímavé práce nebola núdza, v tom nás utvrdili aj práce našich študentov.

            Skríning rizikových nádorov kože a edukácia adolescentov a verejnosti – Erika Mačeková, Eva Plavnická (6. miesto)

            Prínos ľudí s Downovým syndrómom pre našu spoločnosť – Diana Zimová, Jozefína Mária Begonja (6. miesto)

            Výroba modelov zubov a ich využitie v edukácii – Soňa Kormaníková, Kristína Štucková (5. miesto)

            Recyklácia odpadu, plastu a papiera v škole a jeho vlastná druhovýroba – Šimon Mikluš (4. miesto)

            Inovatívne metódy terapie autizmu u detí – Lea Janíková, Paulína Michňová (2. miesto)

            Vplyv kyslého dažďa na životné prostredie – Michaela Selepová (1. miesto)

             

            Hrdosť na svojich študentov prejavila aj pani riaditeľka PeadDr. Klaudia Satkeová, ktorá počas veľkej prestávky privítala reprezentantov v riaditeľni, kde sa im poďakovala a prejavila vďaku a pýchu.

            Práce, ktoré sa umiestnili na prvej a druhej priečke, budú mať možnosť okúsiť aj celoštátne kolo v Košiciach, ktoré sa uskutoční 24. - 26. apríla 2019.

            Pevne veríme, že šťastena neopustí našich študentov ani na celoštátnom kole.

            Srdečne blahoželáme!

              

          • Úspešné volejbalistky a volejbalisti

          •  V dňoch 1. a 2. apríla 2019 sa uskutočnili okresné kolá stredoškolských hier vo volejbale chlapcov a dievčat. Naši chlapci a dievčatá obsadili prvé miesta a postupili do krajského kola stredoškolských hier vo volejbale. 

            Dievčatá sa predstavia 16. aprila 2019 na ZŠ Sibírska v Prešove. Chlapci o svoj úspech budú bojovať 26. apríla 2019 v Starej Ľubovni. Držte nám palce a príďte nás povzbudiť do Športovej haly v Starej Ľubovni.

          • Prezidentské voľby 2019

          • Dňa 20.3.2019 sa na našej škole uskutočnilo 2. kolo študentských prezidentských volieb. Zúčastnili sa na nich študenti 1.-4. ročníka a paralelných ročníkov osemročného štúdia. Volieb  sa zúčastnilo 179 študentov, ktorí odovzdali 151 platných hlasovacích lístkov. Víťazom sa stala Zuzana Čaputová (89 hlasov - 58,94%) pred Marošom Šefčovičom (62 hlasov- 41,06%). 

          • Celoštátne kolo geografickej olympiády

          •  

            Pavel Petrík z VIII. O sa stal úspešným riešiteľom geografickej olympiády na jej celoslovenskom kole. Po absolvovaní vedomostného testu, multimediálneho testu a praktických úloh sa umiestnil na 17. mieste z 32 súťažiacich. Geografická olympiáda sa konala 29. – 31. 3. 2019 v Bratislave. Ďakujeme za úspešné reprezentovanie.

          • SVETOVÝ DEŇ POVEDOMIA O AUTIZME

          •  

            2. apríl bol Organizáciou spojených národov vyhlásený za Svetový deň povedomia o autizme. Prostriedkom upozorňovania na problémy súvisiace s autizmom sa stala modrá farba, ktorá je považovaná za farbu komunikácie. Práve v oblasti komunikácie majú ľudia s poruchami autistického spektra výrazné znevýhodnenia.

            A tak práve v tento deň sa aj trieda II. O zapojila do tohto svetového dňa prostredníctvom vlastnoručne vyrobených modrých stužiek.

             

             

             

             

          • Deň učiteľov 2019

          • "Drahí učitelia, ĎAKUJEME za každú sekundu strávenú s vami, ĎAKUJEME za každý jeden úsmev, ĎAKUJEME za vašu ochotu, láskavosť, obetavosť a samozrejme trpezlivosť. Za všetko sme vám nesmierne vďační.  Ctení učitelia, VAŠU prácu si nesmierne vážime. Dúfame, že spolu prežijeme ešte ďalšie nezabudnuteľné chvíle, " odznelo v školskom rozhlase.

            Takýmito krásnymi slovami sa 28. marca prihovorili študenti práve nám, učiteľom. Napriek nádychu čiernej, bol tento deň farebný ako dúha, a to vďaka VÁM, naši študenti. Múza naších gymnazistov nám spríjemnila chvile spevom, tancom a úprimnými slovami. Ich slová vďaky, nás zahriali pri srdci a vyvolali silné emócie.

            Preto aj my, učitelia, sa chceme poďakovať VÁM, naši drahí študenti:

            ĎAKUJEME, že ste súčasťou našich školských životov, ĎAKUJEME za úprimnosť, pracovitosť a ochotu počúvať nás. ĎAKUJEME za túto krásnu chvíľu, za spomienku, ktorú nám venujete. Odpusťme si navzájom, ak sme občas na seba nepríjemní... Verte, že každý z VÁS je pre nás jedinečný, nezabudnuteľný a každý z VÁS je pre nás obohatením.

            Prežívame spolu len krátky okamih v živote. Kráčame spolu jednou cestou, aj keď možno niekedy máme rozličné názory. Cieľ však máme rovnaký – pripraviť VÁS pre život.

            ĎAKUJEME!

            Vaši učitelia

          • Bahoželáme!!!

          • V stredu 27.marca 2019 sa konalo okresné kolo Pytagoriády v kategórii Z6, Z7, Z8.

            Naši žiaci sa cez príklady "prepočítali" na nasledujúce miesta:

            kategória Z6- naša prima:      1. miesto: Filip Krafčík

                                                              2. miesto: Adam Ščišľák

                                                              úspešní riešitelia: Ema Rusiňáková, Krištof Dudzik

            kategória Z7- naša sekunda:  2. miesto: Alexandra Balážová

                                                              úspešný riešiteľ: Dominik Živčák

            kategória Z8- naša tercia:      1. miesto: Jiří Hrešan

          • Úspechy v matematike

          • V piatok  22.marca 2019 prebehla tímová medzinárodná adrenalínová matematická súťaž  "Náboj". Úlohy, ktoré si vyžadujú istú dávku invencie a dôvtipu riešili:

            Juniori: Adam Jurák (II.A), Patrik Satke (II.A), Janka Kolcunová (VI.O). Slavomír Štucka (II.B), Filip Škvára (V.O)

            Seniori: Patrícia Melicherová (VIII.O), Dávid Šutor (IV.A), Vincent Orlovský (IV.A), Alexandra Šlosárová (IV.A), René Štefančík (III.B)

            Seniori obsadili 20. miesto a juniori 33. miesto v poradí slovenských gymnázií.

            Blahoželáme!!!

             

          • Workshop

          • Marec ako mesiac knihy sa niesol v rovnakom duchu aj na našom gymnáziu. 12. marca sa študenti I.O, II.O a III.O zúčastnili workshopu o anglických knihách a ich výhodách. 27. marca sa konala predajná výstava anglických kníh vydavateľstva Usborne, ktoré ponúka širokú škálu cudzojazyčnej literatúry. Každý študent si našiel, čo ho zaujíma a väčšina z nich si rozšírila svoju domácu zbierku kníh o ďalší príbeh.

             

    • Kontakt

      • Gymnázium Terézie Vansovej, 17. novembra 6, Stará Ľubovňa
      • 052/4323575
      • 17. novembra 6

        06401 Stará Ľubovňa
        Slovakia
      • 00161217
      • 2020725861
      • PaedDr. Klaudia Satkeová
        mob.: 0911 037 668
        e-mail: riaditel@gymtv-sl.psk.sk
        http://gymntvsl.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje